Spyfall: Selskabsspillet for snedige spioner – nu på dansk!
“Spyfall [er] på mange måder det ultimative selskabsspil, for det er utroligt simpelt, men tvinger samtidig din hjerne på overarbejde i hver eneste omgang.” – Thomas Conradsen, Berlingske.
Dets navn er Fall..Spyfall. Vi har givet Spyfall en makeover med nyt design og bedre materialer, og genudgiver denne nye udgave af Spyfall – nu på dansk!
Kan du snyde og lyve din vej til sejr? Eller kan I udpege spionen, før hun afslører jeres lokation? Find ud af det i denne nye, nordiske udgave af Spyfall!
Spyfall er af gode grunde et af de mest kendte og populære festspil i verden. Det er nemlig så simpelt, at man kan lære det på øjeblik, og derefter fremmane sin indre James Bond (spillet bliver i øvrigt kun bedre af, at man drikker martini samtidigt)! Og med dets 15-minutters spilletid, er det et spil, man altid liiige kan spille én gang til!
Spillet foregår desuden ikke så meget på et bræt, som det foregår imellem spillerne, og det er uden tvivl en af grundene til, at det er så populært. Øjenkontakten (eller manglen derpå) kan være afgørende! Spyfall er lige dele sjovt og udfordrende – og det handler i sande om, at tænke før man taler (men ikke for længe…)!
I Spyfall er spillerne en gruppe mennesker, der hører til en bestemt lokation. Denne lokation kan fx være et casino, cirkus eller et piratskib. Hver spiller har sin egen rolle – i cirkus er én spiller klovn, én løvetæmmer, osv. Spillerne kender ikke de andres roller – og det ville jo måske være fint nok, hvis ikke det var fordi, at der var en spion iblandt gruppen (hvorfor en spion skulle infiltrere et cirkus må du ikke spørge os om).
Spionen kender ikke lokationen og vinder, ved at gætte den. De andre spillere vinder, ved at gætte, hvem spionen er. På skift stiller spillerne hinanden spørgsmål på kryds og tværs, for at finde frem til lokationen (hvis man er spion) eller hvem, der er spion (hvis ikke man er spion). Det kan hurtigt blive svært for spionen, når hun bliver stillet et misledende spørgsmål, som ‘hvornår har vi sidst fået løn’, når lokationen ikke er et sted, der giver løn. Og modsat svært for de andre spillere, ikke at svare for uddybende – for så kan spionen jo gætte, hvad lokationen er.
Spillet har vundet adskillige priser – i 2015 blev det Årets Selskabsspil i Danmark, og i 2016, Årets Voksenspil i Sverige, og blev samme år anbefalet af Spiel des Jahres’ (brætspillenes Oscar).
Spil har desuden (og ikke overraskende) fået rigeligt med gode anmeldelser herhjemme såvel som i udlandet.
Brætspilguruerne på Youtube-kanalen Shut Up & Sit Down skamroste det:
``It's just so, so sharp and so, so flexible...It earns the prestigious Shut Up & Sit Down Recommends-award``.
- Quentin Smith, Shut Up & Sit Down.
Svenske perry.se gav det 5/5 og skriver…
–
``Allt som allt är det här ett givet köp för folk som gillar att skratta! KÖP!``
- Björn Lindström, perry.se