fbpx
 

Nordiske spildesignere

Asger Granerud

Asger Granerud er på rekordtid blevet en af Danmarks mest fremtrædende spildesignere. Verdenssuccessen Flamme Rouge, der vandt Årets Spil 2017, er ikke den eneste af hans successer; han har vundet international anerkendelse for krigsspillet 13 Days.

Senest har Asger udviklet spillet Copenhagen i samarbejde med en anden dansk spildesigner, Daniel Skjold Pedersen.

Kasper Lapp

Danske Kasper Lapp debuterede i 2017 med det dybt originale Magic Maze, men hvilken debut! Familiespillet har gået sin sejrsgang verden over og blev blandt andet nomineret til brætspillenes “Oscar” – Spiel Des Jahres. I 2018 vandt Magic Maze prisen som Årets Familiespil i Danmark og i 2019 er det nomineret til Årets Spil i Norge.

Fryxelius-brødrene

Det har krævet knofedt og en jernvilje for de fem svenske Fryxelius-brødre at nå til toppen af brætspilsbranchen: I flere år udgav de deres egne spil uden den helt store kommercielle succes. Men så kom Terraforming Mars, og i dag er spillet en nyklassiker med et hav af Årets Spil-priser under bæltet. Vi har prøvet en del af de kommende spil fra FryxGames og glæder os til at fortælle om dem her på Spilbræt.dk

Rustan Håkansson

Kigger man mod brætspilsdesignere i Sverige, er det svært at komme udenom Rustan; han er en aktiv fortaler for åben brætspilsudvikling. I 2013 bragede han igennem med det episke Nations, hvorefter han har oplevet succes med Dungeon Rush og senest Tribes.

Mads Brynnum

Komiker, forfatter og spildesigner Mads Brynnum – kært barn har mange navne! I 2017 udkom hans børnebog, ‘Når En Drage Drager Ud’, og i 2019 blev den idé videreudviklet til brætspilshittet, Monster! Monster!, der i høj grad bærer præg af Mads’ skøre væsen!

Daniel Skjold Pedersen

Daniel står bag det populære børnespil Gold Fever, der er blevet nomineret til Årets Spil i flere omgange. Derudover er han del af den dynamiske duo “Sidekicks” sammen med Asger Granerud. De har bl.a. lavet Panic Mansion, Iron Curtain, A Tale of Pirates og Ramasjang Rally sammen.

Jeppe Norsker

Jeppe Norsker er en af de helt store drenge når det gælder brætspil! Han har lavet et utal af spil –  heriblandt ‘escape room’-gyserserien, 50 Clues, og den skægge familiehjernevrider, Match Madness.

Aske Christiansen

2022 var Aske Christiansens år. Hans allerførste brætspil ‘Living Forest’ gik nemlig hen og vandt en af de helt store priser ved årets spil i Frankrig 2022. Vi har på fornemmelsen at det ikke er det sidste spil vi for at se fra dette unge brætspilsdesigntalent.

da_DKDanish