fbpx

Coatl – Årets Spil-kandidat nu på dansk!

Coatl – Årets Spil-kandidat nu på dansk!

Coatl er familiens nye nøglepunkt for hygge-nørkleri! For i det yderst farverige og anmelderroste spil bygger spillerne nemlig hver deres ‘coatl’-slanger; forestil dig en flyvende slange, der netop har spist en regnbue!

Det er et spil, der ser ud af noget, når det kommer på bordet – for bordet fyldes nemlig hurtigt op af aztekiske stenhjul, mystiske spillekort, stofposer og, ja, alskens kulørte slangedele!

Hvad går det ud på?

Historien fortæller, at spillerne befinder sig i det gamle aztekerrige. Her skal en ny ypperstepræst udpeges, og da man endnu ikke havde opfundet stemmesedler, lader man de håbefuldes stenhuggerevner vidne om deres kvalifikationer til jobbet. Ganske enkelt: Den, der udhugger de flotteste Coatl-slanger (aztekiske gudeskikkelser) i sten, får tjansen! Og det er dét, spillerne dyster om!

Coatl er et familiespil for 1-4 spillere fra 8+ år!

Hvordan spiller man det?

I Coatl scorer du point ved at sammensætte komplette Coatl-slanger. En komplet slange består af mindst 3 dele – et hoved, en hale og et valgfrit antal kropsdele – og delene kommer i 5 forskellige farver!

Du har nogle kort på hånden, som stiller krav til, hvilke farvekombinationer din slange skal indeholde. Et krav kan være, at slangen ikke må indeholde nogen som helst sorte brikker, mens et andet krav fortæller dig, at du får mange point, hvis slangen indeholder 3 mønstre af ‘blå-rød-rød-blå’, og et tredje kunne være, at slangen skal være præcist 11 dele lang og så videre!

I Coatl er man næsten altid i gang, for man skal nemlig kun gøre én ting på sin tur. Men det er valget om, hvad man bør gøre, der får strategien i spillet til at blomstre. Du skal nemlig vælge enten at trække et kravkort, vælge slangedele eller bygge på din slange – og det valg skal du tage hver eneste tur!

Slangedelene tager man fra et fælles ‘marked’ midt på bordet, så der bliver hurtigt rift om delene! Det samme gælder kravkortene; der er sikkert flere, der vil have fingrene i de samme kort som dig! Og samtidigt skal man ikke tage sig for god tid, da spillet slutter, så snart en spiller har færdiggjort sin tredje Coatl-slange!

Er det et spil for dig?

Coatl er et spil for dig, der holder af relativt hurtige familiespil, der kan spilles på under en time, og hvor børnene også kan være med. Men det er også et spil for dig, der elsker hovedbrud og puslespil, for hver spiller får så sandeligt sat gang i deres overbliks- og planlægningsevner! Det er spil, hvor der er lige meget plads til strategi og hygge-nørkleri; og så tager det slet ikke s’lange tid at spille!

da_DKDanish