fbpx

Quest for El Dorado – jungleræs for hele familien

Quest for El Dorado – jungleræs for hele familien

Hvis du kan lide racerspil, så bliver det ikke meget bedre end i Quest for El Dorado. Her styrer hver spiller et hold opdagelsesrejsende, der arbejder sig igennem den lumske jungle, for at blive de første til at nå frem til den sagnomspundne, gyldne by, El Dorado.

Hvis dit hold når den gyldne by før dine modstandere, tager du al æren for fundet (samt dens rigdomme) for næsen af modstanderne, og vinder spillet!

På elegant vis formår Quest for El Dorado at blande tema og spilmekanik sammen på en absolut unik måde, der gør, at man i høj grad bliver investeret i spillets gang, der oftest kun tager 30-45 minutter. Selv de andre spilleres ture bliver spændende – hvorfor, kan du læse lidt senere. Quest for El Dorado udgør et drabeligt og hektisk spil, hvor det handler om at planlægge for fremtiden, samtidig med, at man fokuserer på nutiden – og så er det faktisk ret simpelt: Sammensæt et dæk kort, og nå hurtigst over den gyldne målstreg!

I Quest for El Dorado finder du ingen terninger. I stedet har du et dæk kort, og på hver tur trækker du kort fra dækket, så du har 4 på hånden. Kortene repræsenterer dit eget, unikke hold af opdagelsesrejsende, der har hver deres speciale. Spillepladen består primært af 3 forskellige felter: ‘Jungle’, ‘Sø’ og ‘Landsby’. Du kan kun rykke hen på et givent felt, hvis du har et kort på hånden, som matcher det felt. Fx. kan ‘Sailor’-kortet kun bevæge sig henover Sø-felter, ‘Explorer’ kun henover Jungle-felter og ‘Traveler’ kun henover Landsby-felter.

Alle veje fører til El Dorado! Fra spillets start kan du se, hvordan vejen til El Dorado ser ud, og på hvilke slags kort, du vil specialisere dig i. Måske griber du sablen og hugger din vej igennem Junglen, der oftest er længere, eller måske skyder du genvej og hopper på en båd over Søerne. Valget er dit.

Men der er flere valg! For på din tur kan du nemlig både rykke det antal felter, dine kort tillader, eller du kan rekruttere flere opdagelsesrejsende, og tilføje kort til dit dæk (du kan også gøre begge). Sidstnævnte gør du ved at sælge dine kort for ½ guldmønt pr. kort eller for beløbet, angivet på kortet (ikke alle kort har et sådant beløb), og købe kort fra markedspladsen for det samlede beløb – og der er mange forskellige kort, du kan købe. ‘Pioneer’ lader dig fx rykke igennem 5 Jungle-felter, hvor ‘Native’ lader dig rykke hen på et hvilket som helst tilstødende felt.

Dette medfører altså, at du skal træffe et valg, hver eneste gang, det er din tur – og det er disse valg, der bidrager til spillets højt dynamiske karakter. Og så er der en sidste, men meget vigtig og decideret ond regel: Du kan ikke rykke igennem andre spillers brikker, så nogle gange har du slet muligheden for, at rykke. I nogle spil ville dette være et frustrationsmoment. Men fordi spillet er så hurtigt og hektisk, som det er, gør det faktisk spillet endnu bedre. Flere valg, flere valg…

Men spillets dynamik stopper ikke der! Spilleområdet er udgjort af en række forskellige plader, du kan sammensætte præcist, som du vil – eller spille de ‘baner’, som spillet allerede har lavet for dig. Quest for El Dorado vil altså føles friskt hver eneste gang du spiller det – der vil aldrig være to spil, der er ens.

Og så er der desuden mere avanceret regler, du kan spille med, når først du har lært det. Der er virkeligt noget for alle.

Spillet blev i 2017 nomineret til en Spiel des Jahres, og er et af boardgamegeek.com’s bedst anmeldte familiespil nogensinde – en store ære, Quest for El Dorado absolut fortjener.

Hvad venter du på!? Drag afsted og find den gyldne by før dine rivaler gør det!!

da_DKDanish