fbpx

Råhygge – Top 10 over de perfekte brætspil for to!

Råhygge – Top 10 over de perfekte brætspil for to!

Øjnene er firkantede af at se for meget Netflix og nyheder. Din bedre halvdel har gjort rent tre gange bag sofaen. Måske er det tid til at finde slikskålen frem, lave en kande kaffe eller knappe en
flaske rødvin op og nyde lidt tosomhed. Her er en Top 10 over de bedste brætspil for to.

Klik på billederne for at læse endnu mere om hvert spil.

Patchwork

Bag en af de grimmeste brætspilsæsker i nyere tid gemmer der sig en sand nyklassiker, hvor I kæmper om at lave et flot kludetæppe (patchwork på engelsk). Patchwork har badet i spilpriser verden over og pressen sagde “Patchwork er et fremragende spil for 2, som er let at lære” – Legebyen.dk

 

En lille halv time tager det og opgaven er helt enkel: Hvem er bedst til at placere Tetris-formede brikker på pladen uden at der opstår for mange huller i kludetæppet?

Targi

I dette spil skal vi på en lille tur til de varme lande, hvor der skal handles med krydderier. Targi er en klassiker med en del år på bagen, men det er samtidig også det mest taktiske og berigende spil for 2 her på listen, da der er et utal af strategier – og så er spilmekanikken bare dybt original. Begge spillere har konstant svære valg at træffe, hvilket jo i bund og grund er det, der skaber et godt brætspil.

 

 

Terraforming Mars

Der er ikke mange spil, der fungerer både godt alene, for to eller med flere spillere. Men rejsen gennem verdensrummet og frem til den røde planet, Mars, er et af de spil. Lavet af fem svenske Fryxelius-brødre og vinderen af Årets Spil 2019 er det en episk oplevelse udi menneskehedens forsøg på at finde en planet nr. 2.

 

 

EXIT

Bag EXIT-serien gemmer der sig en hel serie på mere end et dusin spil, hvor opgaven er enkel: Hvem er bedst til at løse mysteriet? Tænkt Escape Room hjemme i din dagligstue – så de kan spilles enten alene, to eller flere. Og så vandt EXIT-spillene Årets Spil i adskillige europæiske lande, herunder også Danmark og Sverige.

 

 

Clever

Weekend-Avisen skrev “Sjovere end Yatzy” og sammenligningen er ikke helt ved siden af: Terninger, tre runder med terningeslag og en blok, hvor der skal krydses kombinationer af. Men Clever er bare meget, meget, meget sjovere end Yatzy. Det findes også som en app, hvis man vil smugtræne lidt. Se selv videoen og bedøm selv!

Second Chance

I samme stil som Patchwork længere oppe på siden er Second Chance et lille, charmerende spil, hvor det gælder om at udfylde sin blok med sjove Tetris-formede brikker. Det er utrolig nemt at gå til og så er det også rejsevenligt.

 

 

Quacks of Quedlinburg

Den særeste titel i denne Top 10 går til Quacks of Quedlinburg, der ikke desto mindre er et skønt heksebryg-spil, der kan spilles af både 2, 3 eller 4. Her skal der brygges eliksirer og hældes skøre ingredienser ned i gryden – men gryden kan også eksplodere, så det gælder virkelig om at tænke sig om!

Monster! Monster!

Den danske stand up-komiker Mads L. Brynnum er ikke kun sjov – han kan også lave brætspil! Politiken gav det lille kortspil Monster! Monster! 5 hjerter – og det er da også et virkelig skønt kortspil, hvor hver spiller er et monster, der skal prøve at spise så mange landsbybeboere som muligt. Det tager endda kun et kvarter!

 

 

The Mind

Det har vundet Årets Spil 4 gange her i Norden og er ganske enkelt det perfekte spil for 2, 3 eller 4. Her skal samarbejdes om at lægge 100 kort ned i den rigtige rækkefølge – men I må ikke tale sammen om, hvad I har på hånden! En god garanti for latterbrøl og nærstudie i din medspillers kropssprog.

 

 

Gravity Gammon

Backgammon spillet ovenpå en balancebræt? Danske Gravity Games har lavet de sejeste spil for to, hvor tyngdekraften også leger med. Det giver nogle helt nye spiloplevelser, når I flytter rundt på de lækre magnetbrikker, mens I både kæmper strategisk såvel som forsøger at presse modstanderen. Der er 3 spil i serien, herunder også skak i balanceform.

da_DKDanish