fbpx

Living Forest – dansk spil vinder stort i Frankrig

Living Forest – dansk spil vinder stort i Frankrig

Den magiske skov er under angreb af de onde ildånder – og det er jer, der har til opgave at redde skoven. Det lyder måske som et samarbejdsspil, men det er det ikke. For selvom skoven er jeres fælles hjemsted, er det kun den bedste beskytter, der vinder æren og spillet!

I starten af 2022 blev det årets spil ved den højt begærede, franske “brætspils-Oscar”, As d’Or – og så er det tilmed lavet af en dansker!

Hvad går det ud på?

Godt du spørger! I Living Forest dyster 2-4 spillere om at blive skovens ypperste beskytter fra ondskabens ildånder. Familiespillet blander forskellige populære spilmekanikker, der munder ud i et spil, som ikke bare er flot at se på, men som også skiller sig ud fra resten. Du finder aspekter af den såkaldte ‘push-your-luck’-genre ala blackjack, hvor man forsøger at stoppe med at trække kort, mens legen er god. Men denne del informerer spillets andre ideer, der blandt andet omfatter ’tile placement’, hvor man tildækker felter med brikker på den mest strategiske måde.

Spillet er fyldt til randen med konstante, små strategiske dilemmaer. Du vil klø dig i hårets små grå, mens du brandende højlydt tænker “hvilken handling skal jeg vælge?” til “hvornår skal jeg stoppe med at trække kort??” til “hvor langt bør jeg rykke frem på spillepladen???”, og “skal jeg slukke ildebranden, selvom det gavner de andre spillere????”.

I modsætning til de fleste andre spil – især i familiespilskategorien – er der i Living Forest hele 3 forskellige måder at vinde på. Dét, såvel som spillets elegante vekslen mellem vidt forskellige spilideer, gør, at spillet er meget variabelt og føles forskelligt, hver gang det flotte spil rammer bordet.

Hjernen bag spillet, og helt ny i branchen, danske Aske Christiansen, tog selv hele vejen til Paris for at modtage den udsøgte pris – og ser man på billedet til højre, er der vist ingen tvivl om, at manden er stolt over den flotte ære; man kan vel næsten sige, at hvis brætspilsdesign var et spil i sig selv, så var han den ubestridte sejrsherre!

da_DKDanish