fbpx

7 sjove spil i 3 dimensioner!

7 sjove spil i 3 dimensioner!

På kontoret elsker vi spil, der bevæger sig væk fra bordets todimensionelle plan og op i de lidt højere luftlag! Spil, som ikke blot er en plade, der fladt ligger på bordet, men spil, der leger med flere dimensioner end blot 2!

Tredimensionelle spil er nemlig altid bemærkelsesværdige, de inviterer nysgerrige blikke fra resten af forsamlingen, og de kan hurtigt blive selskabets samlingspunkt. Vi har samlet en lille liste over (nogle af) vores yndlingsspil, der hver især skiller sig ud og bevæger sig op i de højere luftlag!

Save the Dragon

Få spil har fået kontoret op at ringe, som Save the Dragon! I Save the Dragon skal man, som man kunne gætte, hvis man kunne engelsk, redde dragen! Fra hvem? Fra de onde troldmænd, som har spærret den inde, og nu er i færd med at trylle bautasten ned i hovedet på jer!

Men kun den, der først når op øverst på trappen og igennem døren, redder både dragen og dagen og får al æren for det! Det er egentligt et børnespil, men det fungerer rigtigt godt for folk i alle aldre!

Klik på billedet for at se en video af spillet!

Planet

Fra samme udgiver som Save the Dragon kommer familiespillet Planet!

I Planet handler det om, at sammensætte sin helt egen tredimensionelle planet og få forskellige dyr til at ‘flytte ind’ på de forskellige biomer, planeten kommer til at bestå af.

Man er ikke i tvivl om, hvornår der spilles Planet – spillet skiller sig nemlig ud fra stort set alle andre spil! Det er sjovt at sidde og fifle lidt med planet-formen, og så fungerer den rigtigt godt som kasteskyts hvis (eller når) man taber spillet!

“Et aldeles smukt brætspil med miljø og klima som omdrejningspunkt.” – Lieberhaverboligen.

Drop It

Drop er en mærkelig slags Tetris i brætspilsform! Hver spiller har forskelligt formede brikker i én farve, og skal ‘tabe’ formerne ned i den aflange spilleplade, og forsøge at få flest mulige point, ved ‘lande’ så højt oppe som muligt!

Men det bliver straks svært på grund af 2 vigtige regler: Man får ingen point hvis ens brik rører en anden brik af samme form eller farve!

Drop It udnytter tyngdekraften på en måde, der fordrer en overraskende intens oplevelse, fyldt med ‘HA-HAA’-øjeblikke, idet du gjorde det, de andre troede var umuligt!

“Vi havde svært ved at lægge det fra os.” – Michala Flacheberg, Legebyen.

Tang Garden

Tang Garden er noget mindre ‘tredimensionel’ end de andre spil. Men det er et spil, der leger med retning og perspektiv, som få spil før det. Og så stikker fx spillets træer, broer og udkigsposter langt op fra brættet.

I Tang Garden er spillerne kejserens arkitekter, der får til opgave at bygge en have flot nok til, at Kinas øvrige adelige får lyst til at besøge den. Man kan vinde på mange måder – alt fra at samle på fugle og fisk til at få flest mulige besøgende, og meget mere.

Spillerne får point alt efter hvad, deres valgte adelige brikker kigger på i enten haven eller ude i horisonten, og det giver et spil, der helt klart er værd at prøve!

Team 3

‘Team 3’ lyder måske som et marketingsbureau, men det er det ikke; det er tværtimod et abeskønt selskabsspil, hvor de 3 spillere på hvert hold skal bygge et lille tårn af farvede klodser. Nemt nok, kunne man tro. Men den ene kan ikke snakke, den anden ej se og den tredje ej høre! Og med de tre ingredienser bliver den ellers simple opgave meget vanskelig!

“Et underholdende, morsomt og ikke mindste udfordrende spil.” – Britt Kristensen, Nordjyske.

Cloud City

Cloud City er et splinternyt spil fra samme skabere af både Planet og Save the Dragon!

Hver tur bygger du på din egen lille by i skyerne ved at placere brikker. På disse brikker skal man så placere skyskrabere af forskellig højde. Målet er at placere gangbroer imellem skyskrabere af samme højde, hvilket resulterer i et spil, hvor de små grå bliver sat på prøve, og som virkeligt giver sig til kende på bordet. Det er både sjovt og udfordrende at tænke i flere dimensioner, hvilket gør at Cloud City føles helt unikt!

Maki Stack

Klodsmajor, mød sushi. Sushi, mød Klodsmajor!

I det forrygende Maki Stack dyster to hold af to spillere, om at blive de første til at stable sit tårn af sushiruller. Men der er to regler, der vanskeliggør dette: Nogle gange skal én spiller have bind for øjnene, mens den anden spiller guider den blinde til at stable sushi-tårnet, og andre gange skal de to spillere sammen bygge tårnet, udelukkende ved brug af lillefingren!

Det er sjovt, hurtigt, og larmende på en rigtig god måde!

“Et fint lille familiespil” – Legebranchen.

da_DKDanish