fbpx

Nordic Design – en hyldest til nordiske spildesignere

Nordic Design – en hyldest til nordiske spildesignere

Én ting, Corona-krisen førte med sig, var mere tid med familien og mere dansk musik i radioen. “Spil dansk” sagde politikerne, så danske musikere dermed kunne få støtte af ekstra spilletid.

Denne “Spil dansk” og “støt din lokale forretning”-tankegang vil vi gerne bakke 100% op om – for i Danmark er der mange dygtige spildesignere, der også er hårdt ramt af Covid-19. Spildesignere, der har hjulpet os gennem karantæne-tiden og den store mængde ekstra fritid sammen med vores nære.

Derfor er herunder en liste over spil, der er lavet af danske eller nordiske spildesignere – så næste gang du overvejer at købe et brætspil, kan det være, at du skal “spille dansk”.

Copenhagen

Denne hyldest til Nyhavn vandt ikke alene prisen som “Årets spil” i 2019, det blev også testvinder i Politiken, der skrev “Koblet med et vidunderligt grafisk design er “Cøpenhagen“ et kongeeksempel på professionelt spilhåndværk i verdensklasse og uden tvivl et af de bedst danskdesignede brætspil til dato.“
Lavet af Asger Granerud og Daniel Skjold Pedersen.

Se video her.

Match Madness

Danske Jeppe Norsker er en af de erfarne danske spildesignere, der i 2017 vandt prisen som Årets Familiespil med Match Madness – der er såre enkelt og sjovt: Her dyster I om at blive den første, der får samlet et bestemt mønster med jeres kulørte byggeklodser.

Se video her.

Dejlige Danmark

Bag det herlige forfriskende quizspil Dejlige Danmark gemmer Camilla Hundsholt sig; hun har lavet et spil, hvor alle quizzer samtidig om sjove, skøre og skæve fakta om Danmark – ved du f.eks. hvornår broccolien kom til Danmark – eller hvilket år, gennemsnitslønnen var under 4 kr.? Alle gætter samtidig, og den, der kommer nærmest, får point!

Se video her.

Flamme Rouge

Vel nok et af de bedste brætspil med sport som tema! Årets Spil tilbage i 2017 er lavet af danske Asger Granerud, der har ramt cykelsportens ånd helt perfekt. Et hurtigt spil for hele familien, hvor der kan bygges et utal af baner, køres små hurtige etapeløb, forårsklassikere eller Tour de France.

Gravity Games

Michael Bormman og Syddansk Universitet står bag de 3 utroligt lækre spil i “Gravity Games”-serien, som tæller Backgammon, Skak og et nyt koncept, der hedder “Hungry Higgs”. Alle bruger de vægtklodser og tyngdekraft som nyt spilelement – og det har været en stor succes i udlandet, især i Kina, såvel som blevet benyttet flittigt i de danske skoler. Spillene kan dog sagtens underholde derhjemme også.

Terraforming Mars

I vores naboland Sverige arbejder de 5 Fryxelius-brødre på én ting: At lave verdens bedste brætspil. Det har de lykkedes med Terraforming Mars, der af mange er udråbt til et af de bedste brætspil i nyere tid. En herlig rejse ud mod planeten Mars og menneskedens kamp for at gøre den beboelig. Herlig science fiction-underholdning for dem, der holder af strategispil.

Se video her.

Cheers!

Århusianske Mads Holmgren står bag dette brag af et festspil, der ganske enkelt er den bedste vært til din fest og gør dit selskab til det sjoveste. 15 lege og spil samlet i en sjov pakke, der kun har ét formål: At sprede glæde, hygge og godt humør.

Se video her.

Magic Maze

Endnu en vinder af Årets Spil, denne gang fra 2018: Magic Maze er noget så herligt som et spil, hvor alle samarbejder om at klare forskellige missioner – men der er ét benspænd: Ingen må tale sammen! Danske Kasper Lapp står bag Magic Maze, der har vundet et utal af priser verden over og er en vaskeægte klassiker, alle bør prøve mindst en gang.

Se video her.

Gold Fever

Danske Daniel Skjold Pedersen står bag denne perle af et børne- og familiespil, hvor det egentlig “bare” handler om stikke hånden ned i en pose og fiske efter guldklumper. Nogle simple regler gør dog, at man let kan blive for grådig – og voila, et skønt spil for alle aldre er skabt! Weekend-Avisen skrev følgende om Gold Fever: “Rent guld til korte familiedyster … Reglerne er enkle, men spændingen stor“.

Monster! Monster!

Dette herlige familiespil for 2 er designet af den danske stand up-komiker, Mads Brynnum, og spillet emmer da også af en vis form for skæv humor, idet spillet vender den klassiske fantasy-trope om den ædle ridder, der dræber dragen og redder dagen, på hovedet. 5 hjerter i Politiken og 10-20 minutters herlig underholdning for familier og børn.

Se video her.

Honshu/Hokkaido

Længere mod nord i Finland finder vi Kalle Malmioja, der har lavet et utal alf spil. De bedste er uden tvivl de japansk-inspirerede Honshu og Hokkaido, der bruger kort på en ny og kreativ måde, så spillerne bygger et landskab med spillekortene. Hurtigt, charmerende og udfordrende!

da_DKDanish