fbpx

Catan fejrer 25-års jubilæum og drager Mod Stjernerne

Catan fejrer 25-års jubilæum og drager Mod Stjernerne

I 2020 fejrer Catan 25-års jubilæum! Det efterhånden gamle spil er langt fra at være død; 2020 byder nemlig på en masse nyt for spilserien – blandt andet Catan: Mod Stjernerne, der i høj grad innoverer på de velkendte spilmekanikker, i en ny, science fiction-inspireret setting.

Catan – tidligere ‘Settlers of Catan’ – har i 2020 et kvart århundrede på bagen, men det kan bestemt ikke mærkes! Deres første nordiske udgivelse i det nye årti er Catan: Mod Stjernerne – der selvfølgeligt er på dansk!

I Catan: Mod Stjernerne udforskes og kolonialiseres universet frem for jorden, og man kan støde på alt fra rumvæsener til isplaneter til rumpirater! Spillet er en genudgivelse af det originale Catan: Starfarers-spil, der blev udgivet for “blot” 20 år siden, komplet med helt nye regler, spilkomponenter, opdateret grafik og en varierende spilleplade, der garanterer, at spillet kan spilles 1000 gange uden at blive kedeligt.

Men stjernerne er ikke det eneste, den populære spilserie udforsker for tiden.
I 2017 købte Sony filmrettighederne til Catan, så måske rykker spillet fra spil til film, og fra stuen til biografen. Vi håber dog, at filmen handler om andet end blot at samle uld!

Catan søger også mod stadig andre medier – telefonen.
Med inspiration fra 2016’s verdenomspændende hit, Pokemon Go, kan en ny generation af udforskere senere på året gå på opdagelse i den virkelige verden, med Catan: World Explorers. Ligesom Pokemon Go, er World Explorers et AR-spil (‘augmented reality’) – altså et spil, der tilfører virkeligheden grafik og animationer igennem smartphonen. Spillepladen kan altså ikke længere ligge på spisebordet – den fylder nemlig hele verden!

Vidste du at:

Catan er stadig en af de mest populære spil på kloden, med over 40 mio. spil solgt.

da_DKDanish