fbpx

Nyt, nordisk Alhambra – byg det smukkeste palads!

Nyt, nordisk Alhambra – byg det smukkeste palads!

Den gode, gamle klassiker, Alhambra, vender tilbage i en ny, nordisk genudgivelse – så nu kan du bygge din spanske borg på det danske sprog! Og så har spilgrafikken fået en ansigtsløftning, der giver spillet et noget mere moderne udtryk! Læs mere om spillet, og historien bag, her.

I Alhambra handler det om at bygge det flotteste, mest overdådige palads; din helt egen ‘Alhambra’. Det lyder måske stille og roligt, men det er det langt fra – for dine modspillere forsøger at gøre præcis det samme!

Titlen på spillet referer til den spanske borg, Alhambra, der ligger sydøst for Granada. Siden 1984 har det stået på UNESCOs verdensarvliste – og så er det desuden Spaniens største turistattraktion. Det tog over 100 år for maurerne at bygge Alhambra – spillet Alhambra tager heldigvis markant kortere tid at færdiggøre!

I år 1278 strømmer bygmestre fra hele verden til Granada for at hjælpe med konstruktionen af det nye Alhambra, men de insisterer hver især på at modtage betaling i form af deres egen valuta.

Spillerne skiftes til at samle de forskellige farver valuta og forsøge at betale for nye tilbygninger. Hvis du regner den godt ud og kan betale i lige penge, får du en ekstra tur! Samtidig må du holde øje med udvidelsen af dit paladskompleks, så du kan få fat i de mest værdifulde tilbygninger før din modstander og placere dem uden at afskære dem fra dit springvand i midten.

Alhambra er et ganske genialt bygge- og strategispil, som har vundet et (Middel)hav af priser, bl.a. Spiel des Jahres 2003 og Årets Bedste Familiespil i Norge 2005 af Brettspillsguiden.no, der skrev:
“Alhambra er et udmærket familiespil, opbygget af lige dele held og strategi! Det er enkelt at lære og at spille fordi spillet i sig selv er ganske selvforklarende med hensyn til køb og pointsystemet”.

 

Hvis du er en af vor B2B-kunder, kan du finde spillet her.
da_DKDanish