fbpx

Nidavellir – verdens eneste dværgspil?!

Nidavellir – verdens eneste dværgspil?!

Nidavellir er navnet på dværgenes rige i nordisk mytologi – og det er netop det rige I har til opgave at beskytte i brætspillet af samme navn.

Men hvis du er fantasy-forskrækket, så frygt ej! For det er nemlig slet ikke så ‘nørdet’, som det lyder – det handler bare om at score flest mulige point ved at få fingrene i de rigtige kort!

Hvad går Nidavellir ud på?

Det er faktisk virkeligt simpelt. I Nidavallir er I blevet hyret af dværgenes konge til at samle en hær af menige dværgkrigere, så I kan beskytte kongeriget mod en drabelig drage! Og hvor finder man villige, krigeriske dværge? På kongerigets kroer, selvfølgelig! Her bruger I den dybe pengepung, som kongen gav jer, til at rekruttere de bedste dværge til jobbet! Til sidst er det dog kun generalen med den bedste hær, der vinder denne fornemme opgave – og spillet!

Det er den verden, Nidavellir inviterer jer ind i.
Men for at sige det på en ikke-fantasy-måde, så handler Nidavellir i bund og grund om at samle en række kort, der til sidst i spillet scorer point! Der er (overordnet) 5 forskellige slags kort, man samler på. De har hver deres farve og giver point på hver deres måde.
Man får fingrene i disse såkaldte ‘dværgkort’ ved at byde på dem på auktioner på ‘kroerne’ – og det gør alle samtidigt og skjult. Alle har 5 mønter at gøre godt med – og disse mønter går fra 0-5. Jo højere en mønt man byder på en auktion, desto hurtigere må du vælge kort fra den auktion.

Og det var faktisk bare det – og dog! For selvom det er virkeligt simpelt at spille – byd mønt, tag kort, gentag – så er der et utal af strategiske og taktiske krøller på Nidavellir. Fx kan du øge værdien af dine, rekruttere stærke heltekort eller vinde kongens gunst og få de ekstra fordele, du så sandeligt fortjener!

Hvorfor er det så fedt?

Tak fordi du spørger! Der er flere årsager til, at Nidavellir er et af kontorets yndlingsspil når det gælder den slags, som er let at forstå men svært at mestre!

Kortene giver point på hver deres måde – og jo flere af samme slags du har, jo flere point giver de. Så det er smart at gå efter ét slags kort. Men vent! Din modstander går efter et andet slags kort, og vil måske tage føringen, hvis hun får lov til det! Men vent! Hver gang du samler en komplet række af 1 af hvert slags kort, må du tage et særligt ‘heltekort’, der giver store fordele. Men vent! Hvis du opgraderer dine mønter, har du en større chance for at få førstevalg fremover, mod nok at være sidstevælger nu – og så giver de tilmed ekstrapoint i slutningen af spillet!

Forstår du, hvor vi vil hen? Nidavellir har et væld af svære valg, man skal tage sig – og alle er engagerede, for alle spiller nemlig på samme tid, så der er ikke noget med passivt at vente på sin tur!

I Nidavellir er det så sandeligt dværg mand for sig selv!

da_DKDanish