fbpx

Dejlige Danmark – quizspillet for alle!

Dejlige Danmark – quizspillet for alle!

Ved du, hvornår Nordisk Film blev grundlagt? Eller hvornår Anders And-bladet for første gang kunne læses i Danmark? Eller hvornår fristaden Christiania blev til?

Uanset svaret – som helt sikkert er et stolt ‘nej’ – så er der garanteret timevis af ‘edutainment’ i quizspillet Dejlige Danmark, der er et af de mest unikke quizspillet i nyere tid!

Hvad er Dejlige Danmark?

Velkommen til Dejlige Danmark – quizspillet, hvor alle er lige kloge! Og alle er lige så meget på herrens mark!

Snart vil I begive jer ud i en noget anderledes udgave af Danmarkshistorien, og forhåbentlig alle have både AHA-oplevelser såvel som sidde med veltilfredse smil, når det lykkes jer at ramme rigtigt.

Dejlige Danmark er et quizspil, hvor de 200 spørgsmål er et herligt mix af både historiefakta og obskur viden. I spiller alle med samtidigt, så der er ingen lange pauser. Kun rendyrket hygge og samvær med dem, I holder af!

Hvordan spiller man det?

Der er faktisk 2 svar på dette spørgsmål, for Dejlige Danmark kan nemlig spilles på 2 forskellige måder; og ingen af dem er som de fleste quizspil, du kender.

Lad os lige få det ud af vejen – vinderen af begge varianter er den spiller, der i slutningen af spillet har fået flest… trommehvirvel, tak… point!
Okay, nu hvor du ved det: I den første variant skal spillerne hver runde gætte årstallet på det tema, der står på det øverste kort i trækbunken. Temaet, der spænder over alt fra begivenheder og personer til objekter og ideer, kunne fx være; “Fra enevælde til folkestyre”. Spillerne giver hvert sit bud på årstallet ved at placere sine brikker på det korrekte årstal på spillepladen!

Når alle har gættet, vendes kortet om og svaret læses højt! Vil man ‘educates’ lige så meget som ‘entertaines’, kan man også læse den lille forklaring af hvert tema højt!

I den anden variant fungerer på sin vis som det gamle spil, Timeline! Her er spillepladen skiftet ud til fordel for en slags kronologisk tidslinje, som spillerne i fællesskab opbygger. Det handler her om at placere sine kort dét sted på tidslinjen, man tror det passer ind. Når man har føjet sit kort til tidslinjen, vender man det om, så man kan se, om det er placeret korrekt. Hver gang man placerer det et forkert sted, får man et minuspoint!

Uanset varianten er Dejlige Danmark et skønt quizspil, hvor alle kan være med – for selv hvis der ikke ligger den store historiker gemt i dig, kan man altid bare gætte!

da_DKDanish