fbpx

Balloon Pop – en farverrig rejse mod himlen!

Balloon Pop – en farverrig rejse mod himlen!

Få ting skaber et festligt rum lige så godt, som balloner gør det. Men balloner har det med uundgåeligt at ville opnå to meget bestemte ting i deres levetid; flyve op og/eller sprænge!

I Balloon Pop genskaber spillerne tilnærmelsesvist Pixar-filmen OP, når de forsøger at sammensætte de største, tetrisagtige ballongrupper i samme farve eller figur. Resultatet er et festligt spil, der er lige så farverrigt, som det er familievenligt.

“Det er et spil for alle, og det er så smukt lavet” – SpieleBlog.

Balloon Pop er et spil for 2-4 spillere fra 8+ år og tager 30 minutter at spille.

Som var de balloner, forsøger du i Balloon Pop at lade dine point nå skyerne! Og dét gør du ved at vælge, og placere, de bedste balloner, som du overhovedet kan! Balloon Pop er nemlig et slags ‘omvendt Tetris’, hvor brikkerne flyver opad mod skyerne, fremfor nedad! Og så er der kælet så meget for æstetikken, produktionen og detaljerne, at Balloon Pop er en sand fryd for øjet – og spørger du denne skribent, har man lidt lyst til at spise ballonbrikkerne (men lad være, de smager bare af plastik).

I hver af spillets 8 hurtige runder vælger spillerne et ballonsæt bestående af 4 forskellige kulørte brikker – balloner – ved at spille et kort fra 1-10. Jo højere tallet, desto hurtigere får du lov at vælge ballonsæt, men desto sværere bliver det rent faktisk at placere ballonerne på din spilleplade. Spillerne afslører på skift deres valg, så det er her, der er rig mulighed for at forpurre fjendernes planer ved at spille et højere kort, så du kan gribe det bedste ballonsæt for næsen af dem.

Når du placerer ballonerne, svæver de hele vejen øverst op på din spilleplade og op til de balloner, der allerede måtte være der. Så snart mindst fire balloner i samme farve rører hinanden, POPPER de og scorer point – og giver selvfølgeligt flere point, desto større ballongruppen var. Og når mindst to balloner med samme ikon rører hinanden, uanset farve, får du også point!

Når du spiller et kort, mister du det – så har du spillet din 10’er, så kan de andre spillere bruge den information imod dig, hvilket resulterer i et spil, hvor du konstant skal vælge mellem at bruge dine kort og score point nu og her, eller vente og beholde dine gode kort til sidst. Efter 8 runder vinder spilleren med flest point!

Er det et spil for dig?

Er du fan af tetris, hurtige familiespil med plads til strategi, eller elsker du blot balloner, så er Balloon Pop lige noget for dig!

da_DKDanish