fbpx

2022 – året der gik & spillene der vandt!

2022 – året der gik & spillene der vandt!

Efterhånden som vores branche, hobby eller passion – brætspil af enhver slags – vokser sig større, gror der atter flere prisuddelinger for brætspil i Danmark såvel internationalt.

Vi takker af for 2022 ved at ‘prale’ lidt over mængden af de af vores spil, som branchen betragter som værende de bedste i Danmark, Europa – og endda hele verden.

Vindere og nomineringer i Danmark:

Guldbrikken:

Aske Christensen startede sin karriere som brætspilsdesigner i år, da han udgav sit første spil i Danmark, Living Forest. En udgivelse, der allerede har tildelt ham titlen som prisvinder i flere lande; heriblandt danske Guldbrikken og Spilforsyningen, der begge kårede Living Forest til Årets Voksenspil 2022!

Insider blev Årets Selskabsspil 2022, og som juryen selv sagde det: “Det udødelige folkespil ’20 spørgsmål til professoren’ bliver i ’Insider’ tvistet til et endnu bedre spil.”

Adskillige spil blev desuden nomineret i de forskellige kategorier: Paleo til Årets Voksenspil, Kingdomino: Origins til Årets Familiespil samt LÆST og Hidden Games til Årets Selskabsspil.

Bog & Ide:

Det abeskønne nostalgi-skaber Coco Crazy er tilbage for fulde drøn – og det bed Bog & Ide mærke i, da de kårede det til Årets Børnespil 2022!

Vindere og nomineringer i Sverige:

Guldtärningen:

I spilgenren ‘push-your-luck’ gælder det om at vurdere med sig selv, hvor langt man tør gå. Stopper man for tidligt, får man nok ikke så mange point – men fortsætter man for længe, mister man ofte alle de point, man ellers kunne have scoret. Familiespillet Kvaksalver er nok den mest populære af sin slags, hvilket bevidnes af mængden af priser, det har skovlet ind gennem årene. I år blev det Årets Familiespil 2022 i Sverige. Endnu en flot pris til et underholdende og intenst spil!

Udgaven af Catan til to spillere, Catan Duellen, blev desuden nomineret til Årets Voksenspil!

Vindere og nomineringer internationalt:

Spiel des Jahres:

Verdens måske mest anerkendte prisuddeling løb af stablen i efteråret – og endnu en gang kunne danske Living Forest og Aske Christensen løbe afsted med både en sejr og en Kennerspiel des Jahres 2022-pris under armen.

Det utroligt tyske spil, Zauberberg, blev Kinderspiel des Jahres 2022. Men bare rolig… Den nordiske udgave, kaldet Magitoppen, lander i Danmark i starten af 2023 – og med en sådan ærefuld pris kan det kun være skønt.

I strategispillet Ark Nova skal I bygge den bedste zoologiske have, som I kan. Og spillet fik prisen ‘Spiel des Jahres Recommended’ – det er altså et spil, juryen holder gevaldigt meget af!

As d’Or:

Også Frankrig holder af Living Forest – her blev det nemlig kåret til Årets Begynderspil 2022!

Vuoden Peli:

Vuoden Peli er navnet på et af Finlands største prisudelinger.

Her blev Kingdominos lillebror, Dragomino, kåret til Årets Børnespil 2022.

Living Forest blev nomineret til Årets Strategispil, MicroMacro til Årets Familiespil og Fake Artist Årets Selskabsspil.

Pelaajien valinta:

Og her har vi så den anden finske brætspils-Oscar!

De kårede det eventyrlige, store og dog relativt lettilgængelige Lost Ruins of Arnak til Årets Strategispil!

Nomineringerne her talte Nidavellir og Paleo til selvsamme pris samt Family Inc, Kingdomino Origins og Living Forest til Årets Familiespil.

da_DKDanish