fbpx

Bohnanza 25 års-jubilæum – vi hylder “det gule bønnespil”

Bohnanza 25 års-jubilæum – vi hylder “det gule bønnespil”

Fun fact: Der er blevet sået flere bønner mellem 1997 og nu, end der blev gjort i de forrige 2000 år!

Og det skyldes altså ikke opblomstringen af texmex-køkkenet i løbet af 90’erne, men derimod danskernes (og resten af verdens) ‘yndlingsbønnespil’, Bohnanza, der nu er ude i en spritny 25-årsjubilæumsudgave på dansk!

Hvad går det ud på?

Bønnedyrkning har aldrig været så sjovt! I Bohnanza har du to eller tre bønnemarker og en håndfuld bønnekort at plante på disse marker. Når du skal sælge bønnerne, tjener du mere guld, hvis du har dyrket flere af én slags bønne.

Udfordringen lægger i, at du ikke må omrokere på kortene på din hånd og at du kun må spille kortet yderst til højre. Derfor kræver det en masse snilde og handlen med de andre spillere, så du undgår at spille uønskede bønnekort.

Den spiller der har tjent mest guld i slutningen af spillet har vundet! Et sjovt og taktisk spil for dem med grønne fingre og kræmmersjæl.

Hvad er nyt i jubilæumsudgaven?

Bohnanza 25th Anniversary Edition er bønnedyrkning i fløjlshandsker! Spillet er det samme som altid, men det hele er bare lidt mere lækkert:

Reglerne og det grafiske design har fået en lille facelift, spillepladerne er blevet opdateret, så man kan spille de 3 spritnye spilvarianter, der er helt nye ‘bønnekort’ – og sågar en unik ‘bønnemønt’ i metal, som man bruger i en af varianterne. Æsken er endda mere kompakt end nogensinde før, og der medfølger et lille gult bånd, man kan binde rundt om æsken, så den står bedre på hylden! Bønner har altså aldrig været ‘skønner’ end i denne udgave!

Er det et spil for dig?

Den nye jubilæumsudgave er oplagt til dig, der stadig elsker Bohnanza lige så meget nu, som du gjorde for 25 år siden! Men med dets lækre, moderniserede komponenter og letforståelige regler giver Bohnanza 25th dig også et rigtigt godt førstehåndsindtryk, hvis du end ikke har drømt om at handle med bønner.

da_DKDanish