fbpx

Rejs tilbage i tiden med det historisk akkurate Celtic!

Rejs tilbage i tiden med det historisk akkurate Celtic!

Den keltiske prins af Glauberg er på dødens rand, og hans efterfølger skal udpeges. Fire familier kæmper om magt og indflydelse ved at udnytte områdets ressourcer og handle med fremmede stammer.

Det er kun lederen af den mest indflydelsesrige familie, der kan blive den næste keltiske prins – og det vil kræve et habilt overblik og en talent for strategi!

Hvad er Celtic?

Prinsen er på dødens rand! Fire keltiske familier kæmper nu om magt og indflydelse, ved at udnytte områdets ressourcer, samt ved at rejse og handle med fremmede stammer!

Celtic er et historisk akkurat familiespil for 2-4 spillere, 8+ år og med regler på dansk. Det tager en lille time at spille (hvis man ikke lider af ‘analyse-paralyse’, altså).

“At rejse er at leve”, sagde H.C. Andersen engang. Og hvis det er sandt, kan du virkeligt leve dig ind i Celtic. Det handler nemlig i bund og grund om at rejse, og at indsamle forskellige ressourcer til sin familie. Samtidigt er det en rejse 2500 år tilbage i tiden, til området ‘Glauberg’, der ligger i, hvad der nu kaldes Midttyskland. Men hvis du ikke er til historie, så frygt ej; bag facaden ligger der nemlig et bundsolidt spil, med flere veje til sejr.

Flere måder at vinde på

Hver spiller styrer en keltisk familie, der rejser mellem forskellige steder i Glauberg, og indsamler ressourcer eller handler med fremmede stammer. Familien repræsenteres af en stak brikker, som man kan opdele som man har lyst.

Der er to måder at afslutte spillet på, og det her, det begynder at blive strategisk interessant:

— Enten kan man fuldføre 5 ‘målkort’ (familien indsamler ressourcer).
— Eller man kan indsamle 7 forskellige ‘handelskort’ (familien handler med fremmede stammer).

Fuldførte målkort giver en fast mængde point. Men handelskort giver dig flere point, for hvert handelskort, du har. Men jo flere målkort, du har fuldført, jo flere handelskort, kan du få point for. Men det nytter ikke noget, kun at gå efter målkort, når du ikke har nogle handelskort. Det er denne mængde ‘men’ere’, der gør spillet så interessant – det er en konstant balancegang mellem de to måder at score point på.

Desuden må din familie rykke ‘gratis’ med andre familier, hvis de starter på samme felt. Så det handler også om at holde øje med, hvor de andre spillere vil hen.

Kompliceret og lettilgængelig

Celtic er et ret tilgængeligt familiespil, der med værdighed kan indtage pladsen ved siden af (eller ovenpå) Catan – det er i hvert fald et godt alternativ til forgængeren, hvis man vil prøve noget nyt, der er ganske lettilgængeligt, men som har masser rum at lege i, for sande strateger.

da_DKDanish