fbpx

Terraforming Mars – nu fuldstændigt dansk!

Terraforming Mars – nu fuldstændigt dansk!

Terraforming Mars er et godt spil. Men det bliver kun bedre, når man har udvidelserne med. Og så er det jo heldigt, at du nu, hvor udvidelserne Venus Next, Colonies og Turmoil er på gaden, kan få ALLE spillene i Terraforming Mars-serien på dejligt dansk!

Vi synes det er helt vildt, at et så ‘nørdet’ spil er blevet så populært, at hele baduljen nu er ude på dansk; det er virkelig ren spilleglæde! Denne artikel er den ultimative guide til Terraforming Mars- så læs med her, hvis du vil lære mere om Terraforming Mars og hvilke udvidelser, der bedst passer til dig!

Terraforming Mars-cover
Grundspillet

Hvad kan man sige om Terraforming Mars, som ikke allerede er blevet sagt? Det er stadigvæk blandt verdens absolut mest populære spil, og har altid væltet sig i priser – bl.a. Årets Spil 2018 i den kategori, hvor kun ægte strateger kan være med. Og grunden til den hæder er, at strategispillet befinder sig i den ypperligste sfære af netop den slags spil.

Temaet formår at fange zeitgeisten omkring Mars igennem spillets gang – en indædt kamp om at være den, der på den mest lukrative facon forvandler den smukke, røde planet Mars til et sted, hvor menneskeheden kan leve!

Grundspillet er – selvfølgelig – godt i sig selv, men det bliver kun bedre af en udvidelse eller to … eller fem! Man kan nemlig spille med alle udvidelser på én gang, hvis man virkeligt tørster efter strategisk migræne! Glædelig terraforming, alle sammen!

Prelude

Lad os indse det – Terraforming Mars er et langt spil, hvilket ikke mindst skylder spillets start, hvor spillernes koncerner endnu er spæde! Men netop dét sætter Prelude en stopper for, da det kickstarter spillet, så man hurtigere kan komme ‘into the thick of it’! Det sker i form af ‘prelude-kort’, som man i starten vælger, og som giver bestemte, unikke fordele. Desuden kommer udvidelsen bl.a. med 5 nye koncernkort.

Når først man har spillet med Prelude, vil man aldrig spille uden det – derfor vil vi altid anbefale Prelude!

TM-Prelude_DA_3D copy
TM-Hellas_DA_3D copy
Hellas & Elysium

TM har været på bordet en del på det sidste, og I har snart udforsket hver en krog af spillepladen samt de tilhørende milepæle og priser! Frygt ej, kære TM-nørd! For med Hellas & Elysium får du nemlig en ny, dobbeltsidet spilleplade, der hver viser forskellige sider af den røde planet. Pludseligt opstår der nye strategier og taktikker, da hverken felterne, milepæle eller priser er, hvad de plejede at være!

Perfekt til de, der vil have lidt variation i deres spil.

Colonies

Colonies tilføjer en hel ny spilmekanik til Terraforming Mars: Kolonierne på Mars’ måner.

Spillerne kan nu tage 2 nye slags handlinger – man kan bygge kolonier på månerne og man kan handle med de kolonier. Det giver et hurtigt og billigt udbytte – men måske på bekostning af, at få point på Mars?

Colonies er et af Terraforming Mars’ mest vellidte udvidelser, og det er den fordi, at den føjer flere veje til sejr end nogensinde før. Anbefales til lettere erfarne spillere.

TM_COLONIES_DA_3D
TM_VENUS_DA_3D
Venus Next

I Venus Next-udvidelsen handler det ikke længere om bare at terraforme Mars; nu skal også Venus tages i betragtning, hvilket giver en hovedpine af nye strategiske valgmuligheder.

Venus Next kommer komplet med en ny, lille Venus-spilleplade, nye projekt- og koncernkort og en ny, vigtig slags ressource.
På samme vis som både Turmoil og Colonies giver Venus Next dig chancen for endnu flere veje til sejr. Anbefales til lettere erfarne spillere.

Turmoil

Turmoil er navnet på den måske mest indviklede udvidelse til TM. I Turmoil går der politik i den, når sci-fi-udgaven af FN skal vedtage nye love og regulativer, samt reagere på mere eller mindre voldsomme problemer – menneskelige såvel som naturlige.

Spillerne styrer politiker-brikker på en lille, parlament-lignende spilleplade, som giver dem særlig politisk magt, der kan styre spillets gang; hvis altså man formår at tænke så strategisk. Samtidigt med det skal Mars jo stadig terraformes, så Turmoil giver virkeligt spillerne noget at tænke over!

Turmoil føjer sit eget lille ‘økosystem’ til spillet, der gør udvidelsen til den mest komplicerede af sin slags. Anbefales til erfarne spillere.

TM_TURMOIL_DA_3D
da_DKDanish