fbpx

På opdagelsesrejse i Amazonas med Carcassonne

På opdagelsesrejse i Amazonas med Carcassonne

Har du altid drømt om at se Amazonas-regnskoven med egne øjne? Så er der godt nyt til dig! For selvom Covid-19 har sat en prop i alt, hvad der hedder udlandsrejser, så kan du stadig besøge et af verdens 7 naturvidundere i det nye Carcassonne: Amazonas (og så er det også mere miljøvenligt end at flyve).

I denne tropiske nyfortolkning af det klassiske briklægningsspil Carcassonne er de sydfranske byer, klostre og landeveje byttet ud med en eventyrlig opdagelsesrejse på Amazonfloden. På din færd gennem den brasilianske jungle vil du opdage mange sjældne dyrearter og skjulte landsbyer; du har dog ikke meget tid til at nyde dine fund, for der er andre opdagelsesrejsende på floden! Hvem vinder kapløbet om at nå først frem til Amazonflodens munding?

Carcassonne: Amazonas er et nyt og selvstændigt spil i Carcassonnes eventyrlystne globetrotter-serie ‘Around The World’ og er netop udkommet på dansk!

Ligesom originalen går Carcassonne: Amazonas ud på, at spillerne løbende udvider spillepladen med nye brikker og på den måde ‘opdager’ områder af regnskoven. Områderne gemmer på landsbyer og bifloder, som du skal udforske med dine spillerbrikker for at få point.

I denne nye udgave af det klassiske briklægningspil er der dog en ekstra feature; samtidig med at du udforsker flodløb og underskov for at finde dyr og landsbyer, skal du forsøge at komme først hen til Amazonflodens munding!

Carcassonne: Amazonas er en udvidelse i franchisets 'Around The World' serie

Spillet starter ved at alle deltagere placerer deres båd ved Amazonflodens udspring på startbrikken. Første spiller begynder sin tur ved at trække en landskabsbrik og placere den, så den fortsætter landskabet på startbrikken; dvs. en Amazonbrik sættes i forlængelse af floden, en junglebrik forbindes med regnskoven osv.

Når landskabsbrikken er lagt, må spilleren vælge, om han eller hun vil placere en sine spillerbrikker på brikken, eller om vedkommende vil rykke sin båd et felt frem på Amazonfloden.

Spillerens tur afsluttes ved at pointene regnes sammen: Man får point for hver biflod eller landsby, som man afslutter med sin landskabsbrik, og viser brikken et bådikon, må man også rykke sin båd et felt frem.

Spillet fortsætter på denne måde: Hver spiller trækker og placerer sine landskabs- og spillerbrikker, regner point sammen og rykker sin båd, hvorefter turen går videre. Spillet slutter, når alle landskabsbrikkerne er blevet placeret, hvorefter spilleren med flest point erklæres som vinder!

Carcassonne: Amazonas er en gennemtænkt og flot nyfortolkning af det klassiske Carcassonne, og tilføjelsen af flodkapløbet er lidt af en genistreg fra designernes side. Amazonas-udgaven vinder dog især på grund af det gennemførte regnskovstema, der med sikkerhed vil glæde både børn og voksne.

da_DKDanish