fbpx

Planet kåret til årets familiespil ’19 i Sverige

Planet kåret til årets familiespil ’19 i Sverige

Tænk, hvis du kunne sidde med hele verden mellem dine hænder? Det er netop det, brætspillet Planet giver mulighed for – og nu har det vundet en pris!
Med nomineringer i alle fire nordiske lande var der næsten et lettelsens suk her hos Spilbræt, da Planet trak det længste strå i Sverige og blev kåret til Årets Familiespil.

Det underskønne brætspil er ikke kun originalt og anderledes, det har også en fin historie at fortælle – om at vi skal passe på vores planet, hvordan økosystemer fungerer og hvilke habitater, dyr bedst trives i. Planet har internationalt vundet masser af hæder og ære og blev tilmed kåret til Årets Spil af Mensa tidligere i 2019.

Her er, hvad danske Guldbrikken sagde i sin nominering af Planet til Årets Voksenspil ’19:
“Hvordan skal din planet se ud? Drømmen om at bygge din helt egen planet er magien bag ‘Planet’, fordi det flytter drømmen ud i virkeligheden. Alle starter med hver sin tomme planet-kerne, der gennem spillet via magnetiske brikker bliver fyldt op med skove, have, sletter og is-hav. Derfor giver ‘Planet’ noget, som ingen digitale spil kan: at gøre planet-byggeriet fysisk og følbart, når I former jeres egne planeter mellem hænderne. Resultatet er et uforglemmeligt, solidt og originalt twist på et strategispil, som også snildt kan spilles med ældre børn.”

Og her er den svenske jury’s dom:
“Hur kombinerar man miljötänkande, djurens möjlighet att överleva på planeten med ett sinnrikt vackert spel där man bygger upp sin alldeles egna habitat där djuren och för all del också vi människor har en chans att överleva. En till synes omöjlig uppgift, men här har speluppfinnarna hittat ett annorlunda och mycket spännande sätt att bygga just den planeten. Vackert och fascinerande att se spelarnas olika planeter växa och spännande att se vem som lyckas bäst med att skapa en Moder Jord med goda framtidsutsikter.”

da_DKDanish