fbpx

Magitoppen – Årets Børnespil 2022 nu på DANSK!

Magitoppen – Årets Børnespil 2022 nu på DANSK!

Hvad får man, når man blander et racerspil, marmorkugler, tyngdekraften og mørk magi?

Man får en pris for årets børnespil, som Magitoppen netop gjorde det i 2022, da det blev kåret som årets børnespil ved brætspillenes Oscars, Spiel des Jahres. Resultatet er et hektisk samarbejdsspil for alle små hekse og troldmænd!

Hvad går det ud på?

Magitoppen er et samarbejdsspil for 1-6 spillere fra 5+ år, og det tager ikke mere end et kvarter at spille!

De onde hekse har en plan… For foden af det magiske bjerg ‘Magitoppen’ bor en god troldmand, som er i besiddelse af en magtfuld tryllestav. Hvis heksene får deres lange fingre i denne tryllestav, vil de overtage verdensherredømmet. Det er nu troldmandens lærlinges opgave at nå ned for foden af bjerget før heksene, så de kan beskytte deres gamle læremester!

Sikke en konflikt, men hvor kommer I ind i billedet? Som spillere er I hverken de gode eller de onde – men derimod de magiske ‘lygtemænd’, der samarbejder om at bane vejen for de gode… men også de onde, hvis ikke de passer på.

Før spillet starter, bygger I spillepladen, jeres helt eget bjerg, som løftes ud af æsken og danner en hældning, og placerer herefter både hekse og troldmænd som anvist på spillepladen! I skiftes nu til at trække en farvet kugle – en ‘lygtemand’ – op fra posen og lægge den op ad en valgfri lærling.

Nu gælder det om at være både hurtig og snedig. For så snart du løfter lærlingen, skal du skynde dig at placere ham på det næste felt i samme farve som den kugle, du trak. Hver gang lygtemanden rammer en figur – god eller ond – på sin færd ned ad spillepladen, rykkes figuren ned på næste felt i samme farve, men hvis lygtemanden slet ikke stopper ved nogen figurer, rykkes en af heksene på samme vis hen på næste felt i den pågældende farve.

Man skal altså forsøge at lure, hvilken vej kuglen mon tager, så den rammer flest mulige lærlinge – og færrest mulige hekse! Når en kugle er nået hele vejen ned, går turen videre til næste spiller. I vinder som hold, hvis I kan føre fire lærlinge ned til foden af bjerget, før tre af heksene når frem.

Magitoppen_contents_1-500

Er det et spil for dig?

Magitoppen er et spil, der ser ud af noget. Forbipasserende kan ikke andet end at blive nysgerrige, når de ser et mindre bjerg skyde op fra bordet med kulørte kugler trillende ned ad dets ryg, og når man så hører lige dele jubelbrøl og skuffede suk! Som andre samarbejdsspil fordrer spillet gode oplevelser og minder, om end man vinder eller taber; for man gjorde det sammen, så de sure miner blandt selv de dårligste tabere iblandt jer vil være stærkt begrænset!

Det kan læres på under 5 minutter, og absolut alle kan være med. Er det et magisk spil? Lidt, måske!

da_DKDanish