fbpx

Disse 5 spil redder dit parforhold!

Disse 5 spil redder dit parforhold!

Du og din partner bør spille flere brætspil! Det siger vi, fordi vi lever af brætspil; men også fordi vi lever for brætspil! Og fordi adskillige studier viser, at brætspil af (næsten) enhver slags fordrer positivitet i vores samvær med venner, familien, os selv og, ja, kæresten!

Vi har samlet fem fortrinlige spil (+2 bonusspil), der på forskellig vis gør sig godt til både de årelange par og på den første Valentines-date – og vi fortæller dig om de 9 måder, hvorpå brætspil kan redde DIT parforhold!

Mere end bare spil!

Ifølge parterapeuten Kelsey Nimmo, hvis forhold adskillige gange selv er blevet styrket af brætspil – en hobby, som hun også ofte anbefaler sine hjertekvalende klienter – så kan brætspillet gavne DIT parfold på hele 9 forskellige måder! Det er dog ikke alle brætspil, der gavner lige meget; fx anbefaler hun, at man lader Monopoly samle støv på reolen og derimod begiver sig ud i de mange mere moderne spil, som Monopoly har banet vejen for! Men hvordan redder brætspil (bortset fra Monopoly) dit parforhold? Jamen:

1 – Brætspil knytter bånd! Det er måske lidt banalt, men når vi spiller sammen, laver vi noget sammen. Vi snakker om det, der kunne ske og om det, der skete sidst eller om det, der bare ikke må ske! Denne fælleskabsfølelse frigiver oxytocin – kærlighedshormonet – og, voila: I er tættere knyttet!

2 – Brætspil tager jer tilbage i tiden! Er man i et længere forhold, har man måske mistet den der nysgerrighed på det andet menneske, som i starten nærmest var allestedsnærværende. Brætspil giver os chancen for at genskabe denne nysgerrighed, når mod- eller medspilleren overrasker!

3 – Brætspil er intellektuelt stimulerende! Måske savner man den dybe, intellektuelle samtale, man havde førhen? Mange brætspil giver i allerhøjeste grad os noget at tænke over!

4 – Brætspil giver en følelse af legesyge! Når vi spiller, leger vi! For en stund engagerer vi os i et fiktivt legende univers, vi sammen skaber – og i følge Nimmo er denne ‘legesygdom’ uhyre vigtigt for et sundt parforhold. Så længe man lærer at være en god taber!

5 – Brætspil giver afbræk i rutinen! I står op, går på arbejde, laver mad, ser TV og går i seng. Lyder det bekendt? Med et brætspil i ny og næ bryder du rutinen og skaber minder.

6 – Brætspil er rituelle! Men rutinen kan også være gavnlig! Med andre ord kan brætspil blive ‘jeres ting’, dét, der bare skal gøres, hvis aftenen skal være ordentlig. Blot dét at gøre klar til spillet kan styrke jeres bånd.

7 – Brætspil skaber variation! Når I har erhveret jer en mindre eller alt for stor brætspilssamling, har I pludseligt en høj grad af variation af spil og kan derfor skræddersy oplevelsen til humøren!

8 – Brætspil fanger vores opmærksomhed! ‘Second-screening’ er et begreb, mange kender til. Når vi kigger på én skærm, kommer vi ofte til også at kigge på en anden. Men dét er sværere at gøre i brætspil, hvor du ikke er en passiv aktør.

9 – Brætspil starter og slutter! Når afsnittet slutter på Netflix, har du 5 sekunder til at slukke, før et nyt afsnit eller en ny serie popper op på skærmen; og så kan du jo lige tage én mere. Brætspil har en tydelig start og en ligeså tydelig slutning!

Match Madness DUO

I får pulsen op og de små grå på prøve i Match Madness DUO – efterfølgeren til Årets Familiespil 2017! Her forsøger I at skabe de mønstre, I får besked på, så hurtigt som muligt!

IQ Love

Hjertet er knust. Kan I hjælpes ad om at samle det igen? IQ Love er blot ét hovedbrud i SmartGames’ IQ-serie, hvor I i jeres eget tempo og igennem adskillige udfordringer fra let til svær, forsøger at få plads til alle brikkerne!

My Island

Det nyeste spil på listen er et utroligt simpelt ‘legacy’-spil, som I spiller henover 24 separate omgange. Spillet husker, hvor I er kommet til, og hvordan I hver især har klaret jer og bliver gradvist mere og mere komplekst.

Unmatched Adventures – Tales to Amaze

Hvad kan give mere holdånd end at uddele massiv bøllebank til farlige monstre? I dette mest komplekse spil på listen arbejder I sammen om netop dette; alt sammen i Unmatched-systemet, der kan kombineres med andre sæt i serien.

MicroMacro: Crime City

Her er I detektiver, der på ægte ‘Find Holger’-vis forsøger at finde hoved og hale i et enormt bykort, så I sammen kan opklare de mange mystiske og makabre hændelser, der finder sted. Hvor mange missioner kan I klare?

Single? Prøv disse med vennerne!

Gift ved Første Blik

SELVFØLGELIG må vi inkludere Gift ved Første Blik i en artikel om romantik. Men denne festspilsudgave af den populære TV-serie spilles bedst, når man er et mindre selskab, så saml vennerne, og leg kærlighedsguru i en time!

Master Dater

I dette festspil fra holdet bag Joking Hazard er du på date med flere bejlere på samme tid. Den ene er en gavmild zombie og den anden er en umådeligt rig robot. De taler hver sin sag… hvem vælger du??

SBDK00640_Master Dater (EN)_content_1
da_DKDanish