fbpx

IQ-serien – kan du løse dem alle?

IQ-serien – kan du løse dem alle?

Solohovedbruddene i IQ-serien lever op til seriens navn – for hver og ét af dine IQ-point sættes nemlig på prøve, når du forsøger at løse dem til fulde.

Men serien består efterhånden af ligeså mange sæt, som denne skribent selv har IQ-point (omkring 19), så læs med herunder, når vi gennemgår deres ligheder, men mest af alt det, der gør hvert sæt unikt – så du kan finde dét sæt, der tiltaler dig mest!

IQ-serien er en række af solohovedbrud fra SmartGames, hvor du i hvert sæt har én, fornem opgave: Du skal placere alle brikkerne! That’s it.

Men som så mange ting i livet, er det lettere sagt end gjort. Sættene består nemlig af et utal af udfordringer, der stille og roligt gør dén enkle opgave mere og mere vanskelig. Jo sværere udfordringen, desto mindre information har du fra start – men nøjagtigt hvordan denne vanskelighed viser sig, afhænger af sættet. Udfordringerne i hvert sæt tæller flere end 100, og de er inddelt i ‘begynder’, ‘øvet’ og ‘ekspert’, så hvert sæt kan spilles af enhver fra 6-8-års alderen – og hvor som helst. De er nemlig lige til at komme i lommen til cafeen eller i kufferten til ferien!

Hvad kan de så hver især? Hold musen henover de spil, der interesserer dig, og læs lidt om dem! Spørg efter IQ i din lokale brætspilsforhandler!

IQ Arrows

I IQ Arrows består brikkerne af små pile i hver deres farve, der skal peje bestemte retninger. Men i de sværere udfordringer, kender du hverken farve eller form på brikkerne!

IQ Circuit

Det flotte IQ Circuit sætter fokus på kredsløbet. For ikke nok med, at du skal placere brikkerne, skal du også forbinde de gyldne linjer, så der opstår kredsløb.

IQ Digits

Det er både logikken og matematikken, der kommer på prøve i IQ Digits! For her er brikkerne tal fra 1-9, og hver udfordring giver dig de summer, brikkerne skal ramme præcist!

NO Puzzle 8 - The Norwegian Fjord Horse

I IQ FIT er brikkerne tredimensionelle… men spillepladen kun todimensionel! På en eller anden måde skal du få placeret alle brikkerne, så ingen af dem skyder op i vejret.

IQ Focus

Her viser udfordringerne dig 9 farvede firkanter (3×3) i midten af spillepladen. Din opgave er at få placeret alle de farvede brikker, så firkanterne i midten viser de rigtige farver.

IQ Love

Giv hjernen lidt hjerte med IQ Love! Hjertet er revet i småstykker – kan du samle det igen ved at placere alle brikkerne? Spillepladen indeholder to sider med hver deres udfordringer.

IQ Mini

I de forskellige IQ Minis laver du dine egne udfordringer, som du kan dele med vennerne eller familien – eller scan QR-koden for at finde løsningerne eller særlige udfordringer!

IQ Mini Hexpert

IQ Mini Hexperts er ligesom de normale IQ Minis! Lav dine helt egne, næsten uendeligt mange udfordringer! Deres yderst kompakte størrelse gør dem til de perfekte rejsespil!

IQ Perplex

Et af de mere vanskelige sæt i IQ-serien. De atypiske brikker gør det overraskende svært at gætte sig frem til, hvor mon de hører til. Men som altid: Kan du få plads til dem alle?

Harry Potter and the Philosophers Stone (500 pieces)

IQ Puzzler Pro er den omvendte IQ Fit! For her bliver du nemlig bedt om at bruge todimensionelle brikker til at danne en tredimensionel pyramide. Med 2 forskellige sider!

IQ Puzzler Pro XXL

TÆNK STORT med IQ Puzzler Pro XXL! Det er som det normale IQ Puzzler Pro – men med kæmpestore brikker, der ligefrem inviterer til, at man sidder flere og løser sættet sammen!

IQ Six Pro

IQ Puzzler Pro er her gentænkt i heksagoner, der skaber helt nye udfordringer! 3 forskellige spilleplader i én – på den ene samler du yndige, farverrige sommerfugle!

FI Puzzle 11 - Helsinki Cathedral

Vil løsningen mon stå stjerneklart for dig i IQ Stars? Her består hver brik af sammensatte stjerner, tilsammen der udgør former, der er ret vanskelige at placere!

IQ Stixx

Alle 10 pinde skal placeres, hvis du vil vinde i IQ Stixx… men kan du finde ud af at vende dem rigtigt OG placere dem rigtigt, så pindene går i perfekt hak med hinanden?

IQ Twins

En hyldest til verdens tvillinger! Hver brik har en (næsten) identisk tvilling – og den ene brik i et tvillingepar SKAL lægges lige ned; den anden diagonalt!

IQ Twist

IQ Twist er en sand hjernevrider! Du skal placere dine brikker, således at de hule dele ‘twistes’ ned over de steder på spillepladen, der indeholder en pind i den rette farve!

Harry Potter: Deathly Hallows (1000 pieces)

Den står på ‘hugs and kisses’ lige til hjernen i IQ XOXO! Brikkerne, der viser ‘X’ere’ og ‘O’ere’, skal placeres, så hverken X’ere eller O’ere rører andre X’ere eller O’ere!

nn_NONorwegian