fbpx

Top 5 – Spillene til de voksne

Top 5 – Spillene til de voksne

Klokken er 20.04, og børnene er lagt i seng. Nu er det voksentid. Og nej, ikke den slags voksentid; den gode voksentid, nemlig der, hvor man har tid til at få de største brætspil på bordet! Læs om 5 af vores mest voksen- og nørdvenlige spil, der uden tvivl kan sætte gang i hyggen såvel som de små grå!

Quest for El Dorado

Fra den geniale skaber af dusinvis andre spil kommer Quest for El Dorado, hvor spillerne ræser igennem en barsk jungle i forsøget på at blive den første til at betræde El Dorados gyldne brosten!

Hver spiller sammensætter sit helt eget dæk, som man bruger til at rykke sin spillerbrik rundt på ‘racerbanen’ – en bane bestående af jungle, hav, landsbyer og bjergkæder. Noget af det mest unikke ved spillet er, at man selv har muligheden for at sammensætte de forskellige plader, banen består af (dog kan man også bygge de fastlagte baner, som reglerne viser. Det fordrer en spiloplevelse, som føles nyt, hver gang Quest for El Dorado kommer på bordet.

Og det bedste af det hele er, at det ikke er specielt vanskeligt at lære – så det er både godt for familien såvel hårdkogte brætspillere!

ElDorado_3D-500

Nidavellir

Dværgenes rige, Nidavellir, er under angreb af en drabelig drage, og kongen har bedt hver af jer om at sammensætte den stærkeste hær muligt.

Det lyder måske lidt for fantasy-agtigt for nogen – men temaet kommer i anden række for et habilt strategispil, som få andre før det. I Nidavellir byder man hver runde på 3 auktioner i håbet om at få lige præcis de kort, man vil have. Der er 5 slags kort i hver deres farve, og som giver point på hver sin måde, og jo flere af samme slags, du samler, desto flere point er de værd! Men hver gang du samler en række af hver slags kort, får du en særlig bonus!

Alt dette for at sige, at der i Nidavellir er virkeligt meget at tænke over, samtidigt med at det ikke er specielt svært at lære. Det er et spil, der lever op til mantraet ‘let at lære, svært at mestre’, og som absolut er et af kontoret favoritter!

It’s a Wonderful World

I It’s a Wonderful World har du fået rollen som et imperium i ekspansion, og skal finde ud af hvordan du vil opnå succes i denne titelbærende, vidunderlige verden! Det handler om at udvikle og udvide sit imperium på den mest strategisk fornuftige måde.

Vil du have en jordisk chance for at vinde? Så kræver det at man får en sans for den hårfine balancegang mellem at opnå sejrspoint med det samme eller ressourcer, der kan bruges til at få sejrspoint senere. Hvis du ikke har tungen lige i munden, bliver det en af dine modstandere, der vinder!

Varulv

Varulv er et klassisk, stemningsfyldt selskabsspil hvor spillerne er delt op i de gode og de onde; Aser og varulve – og ingen ved, hvem der er hvem. Spillet foregår over flere runder, der hver er inddelt i faserne ‘natten’ og ‘dagen’. Om natten lukker alle øjnene – bortset fra varulvene, der i stilhed udpeger sig et offer. Om dagen får man tungen på gled, når man anklager andre for at være varulve; eller svarer igen, når man selv bliver beskyldt. Uanset hvad ender dagen i en afstemning om, hvem der skal lynches.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy

Der har været fred i galaksen i mange år. Men nu mærkes det, at uro og krig så småt blomstrer op på ny. I Eclipse styrer du en af galaksens mange civilisationer, der på alle måder konkurrerer med de andre spilleres civilisationer.

Du kan opdage nye solsystemer, udvikle banebrydende (og/eller dødbringende) teknologiske vidundere, og bygge rumskibe, der blandt andet kan bruges i den endelige krig mod dine modspillere. Militær overherredømme er dog bare én af mange måder hvorpå, man kan vinde spillet. Uanset hvad, er det kun den stærkeste, der overlever i Eclipse – Second Dawn for the Galaxy!

da_DKDanish