fbpx

Paleo – prisvindende samarbejdsspil nu på dansk!

Paleo – prisvindende samarbejdsspil nu på dansk!

Det er ikke nemt at være huleboer i stenalderen. Der findes hverken ‘Netflix’ eller ‘chill’, og så er alt ude på at slå dig ihjel!

Så hvor lang tid tror du. du vil overleve i en sådan svunden tid? I det anmelderroste samarbejdsspil Paleo finder du svaret på netop dét spørgsmål!

Vad går det ut på?

Paleo er et strategispil for 1-4 spillere fra 10+ år, og hvert spil tager ca. en time!

I Paleo udgør spillerne en stamme stenalderfolk, der forsøger at overleve stenalderens barske miljø i så lang tid som muligt. Men dét at overleve i urtiden er ingen dans på urgamle roser, for hver dag byder på nye, farlige udfordringer. Sammen skal I på jagt, samle bær og opfinde redskaber, alt imens I undgår at blive forgiftet eller stukket af flora eller spiddet/stanget/trampet ihjel af fauna! Spillerne er på samme hold – alle enten vinder eller taber sammen!

I 2021 blev det kåret til Årets Kenderspil ved brætspillenes Oscar-uddeling, Spiel des Jahres; det er nemlig få spil, der både er så strategiske og stemningsfyldt som Paleo!

Hur spelar man det?

Spillet er inddelt i 2 gentagne faser: dag og nat!

Om dagen går I på opdagelse i stenalderens mangfoldige landområder, som repræsenteres af jeres kort. Disse områder byder på alt fra dyr og planter til farer, udfordringer og meget mere.
Om natten mødes I rundt om bålet, spiser dagens måltid og fuldfører vigtige opgaver.

Hvis ikke I har nok mad til alle, dør en fra stammen, og I får en dødsmarkør.
Hvis I fuldfører bestemte opgaver, får I en sejrsmarkør.
Hvis I får 5 dødsmarkører, før I har fået 5 sejrsmarkører, er det ude med stammen! Men får I først indsamlet 5 sejrsmarkører, vinder I!

Paleo er altså et kapløb mod tiden. Hvis ikke I hurtigt får stablet et godt samarbejde på benene, er det så godt som ude med jer!

Är det ett spel för dig?

Hvis du er til samarbejdsspil, er Paleo lige noget for dig! For det er ganske enkelt umuligt at vinde i Paleo uden at samarbejde. Selvom det er propfyldt med strategi og vanskelige beslutninger, involverer spillet også en god sjat held, som gør det både mere lettilgængeligt og nervepirrende.

Paleo er også et alsidigt spil. For man spiller nemlig igennem forskellige, narrative og stemningsfyldte ‘episoder’, som hver især ændrer på, hvilke spilkomponenter man bruger, samt på hvordan man vinder! Så det er også et perfekt spil til dig, der har en fast spillegruppe!

Helt bestemt et spil, der er værd at jage-samle på!

sv_SESwedish