fbpx

Hard to Get – skøre dilemmaer og dumme samtaler!

Hard to Get – skøre dilemmaer og dumme samtaler!

Her er nogle spørgsmål, du aldrig troede, du skulle besvare: Er en pandekage mere Bamse eller Kylling, eller er en kaktus mere sur, end den er sød? Og hvad med Steve Jobs? Er han mon kryds eller bolle?

Det lyder måske skørt, og det er det sådan set også! Men vil I vinde i Hard to Get, må I samarbejde og diskutere mindst ligeså besynderlige dilemmaer som ovenstående i håbet om at finde frem til det hemmelige ord! Og tro os – dilemmaerne er lige så skøre, som jeres samtaler om dem er dumme!

Vad går det ut på?

Hard to Get er et festspil på dansk for 2-12 personer fra 10+ år, og det tager ikke mere end et kvarter at spille!

I Hard to Get samarbejder I om at finde frem til ét rigtigt ord ud af 16 mulige! Før spillet starter, placerer I 16 ordkort på bordet og udpeger så det såkaldte ‘vidne’. Vidnet kender i al hemmelighed dét ord, han eller hun nu skal forsøge at lede resten af spillerne, ‘detektiverne’, henimod – og han eller hun må kun kommunikere ved at tage stilling til skøre dilemmaer!

I hver af spillets 5 runder læser vidnet et dilemmakort op og skal så gøre op med sig selv, hvilken af dilemmakortets to skøre, ofte modstridende koncepter, det hemmelige ordkort passer bedst til. Dilemmakort kan være alt fra sort/hvid, krig/fred, nudist/buddhist og Burger King/Noma.

Når du er klar, afslører du så dit valg for de andre spillere, der nu har til opgave at eliminere de ordkort, der inte passer til det valgte koncept. Det er altså udelukkelsesmetoden, der kommer på prøve her!

Eksempel: Vidnets hemmelige ord er ‘Carlsberg’, og det gældende dilemmakort er ‘Burger King / Noma’. Når vidnet har besluttet sig for, om hun synes Carlsberg er mest ‘Burger King’- eller ‘Noma’-agtig, afslører hun sit valg ved at sige ‘Burger King’. De andre spillere får nu sved på panden, for nu skal de fjerne ordkort, de synes er mere ‘Noma’-agtige.

I hver runde må man fjerne lige så mange ordkort, man har lyst til, men I har kun 5 runder til at fjerne alle andre end det korrekte ordkort. I vinder først, når det korrekte ordkort er det eneste ordkort tilbage på bordet – og I taber alle sammen, hvis detektiverne var uenige med vidnet, og kom til at eliminere det hemmelige ord.

Är det ett spel för dig?

Hard to Get er et fortrinligt festspil af flere årsager. Det er et samarbejdsspil, så de sure miner er stærkt begrænsede, og spillerne får en fed, fælles ‘SÅDAN’-følelse, når man i fællesskab vinder over spillet – og selv i nederlaget er man ofte inspireret til lige at tage ét slag til. Men det bedste i spillet er, overraskende nok, slet ikke selve spillet; men nærmere de fuldstændigt vanvittige samtaler og diskussioner, I aldrig troede, I skulle have, men som spillet helt naturligt fordrer. Detektiverne kommer til at lære vidnet bedre at kende, og vidnet kan bare læne sig tilbage, træne pokerfjæset, og nyde at se spillerne diskutere og overtænke med livet som indsats.

Som spillets motto lyder: Det rigtige ord er ofte… Hard to Get. Men Hard to Get er ikke ‘hard to like’!

sv_SESwedish