fbpx

Terraforming Mars: Hell i kjærlighet, hell i spill!

Terraforming Mars: Hell i kjærlighet, hell i spill!

Svenske Terraforming Mars, af FryxGames, er nordisk design når det er bedst.
I spillet kan mange, vidt forskellige veje føre til sejr – du kan bygge byer, udvikle mikrobekolonier og sågar kyle med hele måner!

Men du vinner nok aldri på samme måte som Stine og Tobias, for mens den Røde Planet enda ikke var helt terraformet, så blomstret den Blå Planet av kjærlighet. Tobias gikk ned på kne når Stine trakk et helt unikt, hjemmelaget 'project card': "Proposal".

"Hell i kjærlighet, uhell i spill" sier det gamle ordtaket, men heldigvis er ordtak ofte gammeldagse, semantiske klisjeer som sjeldent passer sammen med den virkelige verden.

Konfrontasjonen mellom akkurat dette ordtaket og den virkelige verden eksemplifiserer i sannhet Stine og Tobias fra Holbæk i Danmark.

Under et slag Terraforming Mars gikk paret nemlig fra å være kjærester til å bli forlovet! Og det skjedde på en helt spesiell måte. Les selv deres søte "How I Met Your Mother"-bare-med-brettspill-historie her, fortalt av Stine selv:

Hvordan fandt I sammen?
“Da jeg lærte Tobias at kende, var det til at begynde med som arbejdskollegaer, men hurtigt fandt vi ud af, at vi havde brætspil til fælles. Jeg blev inviteret med i en lille spilgruppe under det meget lovende udsagn: “Du skal være med til at spille Terraforming Mars! Det er verdens bedste spil!” På den måde kom jeg ind i Tobias’ liv og forlod det aldrig igen. Indenfor en måneds tid blev vi kærester og her, godt halvandet år senere, friede han.”

Hvordan skete det så?
“Vi var godt i gang med et TM-spil (selvfølgelig), og jeg var ved at være mere end almindeligt gnaven, for jeg var frygteligt bagud.
Vi nåede en ny research phase, og Tobias delte kort ud. Pludselig lagde jeg mærke til, at det ene kort så lidt anderledes ud end de andre, og mens det gik op for mig, hvad det hele gik ud på, var Tobias gået ned på knæ. Ringen på kortet var magen til ringen i æsken, han sad med.

Jeg sa selvfølgelig ja og i desember skal vi gifte oss."

Lige præcis hvor meget holder I af Terraforming Mars??

"I takt med at forholdet vårt har utviklet seg, har TM også utviklet seg hjemme hos oss. Tobias er veldig nerdete med akkurat dette spillet og han har utallige idéer til små, nye tiltak, kort og hjemmelagede utvidelser på tegnebrettet. Jeg syns det er kult å bli inkludert i dette. Noe virker og noe virker ikke, men i blant får vi nok og trenger spillmessig luftforanding, men vi vender alltid tilbake til TM igjen, for "Skal vi ikke spille en runde? Det tar jo kun 2-3 timer"."

Deres ‘fan-af-TM-isme’ stopper ikke der:
Vi syntes selvfølgeligt, det var så fint og nørdede på bedst tænkelig vis, så vi sendte dem en lille, tidlig Terraforming Mars-bryllupsgave i starten af juni, der indeholdt stort set alt vores TM-swag (selvom de selvfølgeligt allerede havde alt). Men da vi tilbød promokort oveni, lød svaret (fra Tobias):

"Jeg kan ikke forestille meg at de har et promokort som jeg ikke allerede har."

Se, dét er dedikation – ikke bare til spillet, men til hinanden!
Så skrot op til ordsproget – man kan sagtens have held i kærlighed såvel som i spil (især Tobias, da han efter sigende vandt den kærlige omgang TM).

Gratulerer fra alle oss i Spillbrett.no!

nn_NONorwegian