fbpx

Micro Macro: Crime City – Find Holgers kriminelle halvbror

Micro Macro: Crime City – Find Holgers kriminelle halvbror

Hvad får man, når man blander Kriminalkommissær Barnaby med Find Holger? Det er nok et spørgsmål, du aldrig troede du skulle få. Men svaret er Micro Macro: Crime City, der er et brætspil som ingen andre.

Ligesom vor alles storbyferier i 90’erne byder Micro Macro på et enormt, uoverskueligt bykort, der har et vingefang, der er større end de fleste danske borde. Og ligesom i 90’erne bugner ‘Crime City’ også af mystiske, kriminelle hændelser, som du og dine med-detektiver skal opklare!

Danskerne elsker krimi. ‘Nordic Noir’ er trods alt en internationalt anerkendt genre. Og vi vil vove at påstå, at alle elsker de klassiske børnebøger Find Holger. Micro Macro: Crime City er, hvad der sker, når de to ting mødes! Det er et unikt samarbejdsspil for 1-4 spillere fra 10 år og opefter – og det kan fås på både engelsk og dansk!

Men hvor lang tid tager det? Det kommer an på, hvor dygtige I er til at agere detektiver. For Micro Macro består nemlig primært af ét enormt (75 x 110 cm), sort-hvidt kort over den berygtede og fuldstændigt korrekt navngivne by ‘Crime City’. I får stukket en stak kuverter i hånden, som I gennem flere spilsessioner skal åbne. Kuverterne indeholder små kort, der dikterer, hvilken gåde, hvilket mysterium eller mord, I skal opklare. Og det gør I ved at beskue det store bykort, der gemmer på mere end bare geografisk vejvisning – men også et virvar af handlingsforløb, der, hvis I ellers kan finde, hvad I har brug for, afslører forbrydelsen. Hvor end, du kigger, er der kriminalitet. Det er ganske uoverskueligt; og det er helt bestemt meningen!

Hver kuvert består af flere forskellige dele af forbrydelsen. For det er selvfølgeligt ikke tilstrækkeligt kun at finde hvem, der stod bag forbrydelsen og hvor det fandt sted. Forbrydelsens hvordan og hvorfor skal jo også opklares – og det er her, det først bliver rigtigt vanskeligt. For hvad er lige en tegneseriefigurs motiv for drab?

Micro Macro kan spilles på flere måder – enten med en spilmester, der kender løsningerne på gåderne, og kan lede jer i den rigtige retning, når I kommer på vildspor! Eller uden spilmester, så alle kan være med på samme tid – førnævnte er især fedt for grupper, hvor én spiller allerede har prøvet det.

Vil du prøve det? På genial vis indeholder selve spilæsken en forbrydelse, som du kan prøve kræfter med, før du overhovedet åbner spillet.
Klik selv på billedet herunder og se, om du opklare, hvem der slog burgermanden ihjel!

Kunne du løse det? Du skal helt tæt på skærmen – eller finde et eksemplar hos din lokale brætspilsforhandler!

Der er over 100 lignende mysterier at dykke ned i, der selvfølgeligt bliver sværere og sværere efterhånden som man kommer igennem dem. Tro os – vi brugte over en time på at opklare en af de senere forbrydelser; og vi tog ret meget fejl, gang på gang på gang. Men forkert eller ej, så er der noget fedt ved at dykke ned i sådan et panoramisk, hyperdetaljeret landskab – præcis ligesom vi gjorde det i Find Holger eller Flunkerne fra vores barndom. Og hvis ikke man føler sig ‘detektiv-agtig’ nok, så medfølger der sågar et vaskeægte forstørrelsesglas, der virkeligt sætter prikken over i’et i detektiv!

Det blev rost til skyerne hos de verdenskendte brætspilsformidlere, Dice Tower:
“Micro Macro er en virkelig sjov aktivitet for hele familien. Et friskt pust og fiks idé, helt sikkert værd at holde øje med” – Tom Vasel, Dice Tower.

nn_NONorwegian