fbpx

Catan Mini – spilaften på farten!

Catan Mini – spilaften på farten!

Hvor er du, når lysten til et slag Catan opstår? Ude at spise? På Mallorca? Eller måske sidder du i toget?
Lad os indse det. Catan er ikke et spil, man lige tager med under armen eller i håndbagagen.

Indtil nu! For med med det danske Catan Mini kan I tilfredsstille jeres Catan-behov, uanset om I sidder rundt om sofabordet eller drikker latte på en fortovscafé i Paris!

Hva handler det om?

Nøjagtigt som i dets storebror tager det i Catan Mini op til 4 spillere omkring en time at finde ud af, hvem der overtager ‘Catanherredømmet’! Men hvor storebror kun vil spilles, når man er mindst 3, kan Catan Mini opleves af kun 2 spillere ad gangen, hvilket gør det til et endnu mere ideelt rejsespil.

Catan Mini er en tro kopi af det originale – så ved du, hvordan man spiller Catan, kan du gå igang med lillebror med det samme! Kun én ting er ændret: Mini har skiftet de mange forskellige landskabsbrikker ud til fordel for blot 6 forskellige brikker, der hver består af et antal landskabsfelter. Det medfører, at spillet er hurtigere end nogensinde at stille op.

På tysk hedder Catan Mini ‘Catan Kompakt’, og det er ikke uden grund. For æsken du ser på reolen er spillepladen, og spillepladen er sin egen opbevaringsløsning. Når den er foldet ud, udgør æsken nemlig den klassiske, heksagoniske spilleplade fra det store spil. Men nedenunder spillepladen, hengemt i vaskeægte skuffer, finder spillerne hver deres bittesmå sæt af farvede spillebrikker, samt ligeså bittesmå kort og terninger, der alle kun kan beskrives med ét engelsk ord: ‘cute’. Udover at sortere de forskellige komponenter, forhindrer skufferne desuden komponenterne fra at falde hulter til bulter, så snart spillet rykker sig bare en smule!

Er det et spill for deg?

Hvis Catan er fast indslag til spilaftenen, kan vi kun anbefale Catan Mini. Dets kompakte størrelse fordrer selvfølgelig en oplevelse ideel til enhver brætspilsnørd på farten, men vil man have et lidt hurtigere parti Catan, eller måske hellere vil bytte får i sofaens blødere gemakker, er Catan Mini din perfekte, mikroskopiske redningsmand.

nn_NONorwegian