fbpx

Meget hjemme? 5 idéer til de brætspilsafhængige!

Meget hjemme? 5 idéer til de brætspilsafhængige!

Måske har du brækket benet. Måske sidder du i karantæne. Eller er du bare introvert? Intet problem – bare fordi du er meget hjemme i trygge rammer, betyder det ikke, at du ikke kan hygge dig med brætspil.

Vi har samlet 5 gode ideer og råd til de, der savner deres spilaftener!

Spil for 2

Hvis du slapper af med din kæreste eller roommate, så prøv lige at slukke for Netflix engang, og nyd hinandens selskab med spil, der er perfekte til 2 spillere.

Patchwork

Du kan jo fx. prøve klassikeren Patchwork, hvor det handler om at lave kludetæpper..om kap!! Det er sjovere end det lyder, med en god balance mellem hygge, held og strategi!

Vi har tidligere skrevet om 9 andre gode spil for duoer – klik her for at læse mere.

Spil for 1

Omend du er alene, eller lige vil have et pusterum fra kæresten, er der mange spil, du kan spille helt uden andre! Det bedste ved solospil? Ingen ved det, hvis du taber!

SmartGames har efterhånden nærmest taget patent på geniale solospil, der alle træner hjernen – og det kunne man måske godt bruge, hvis man er forhindret i at tage i skole eller på arbejde.
Fx. kan tiden let gå med IQ Fit, hvor man skal danne et todimensionelt billede med tredimenssionelle brikker – så der skal vendes, drejes, og grubles før man kan løse problemet! Vi er sikre på, at du er helt gråhåret, når du har klaret alle 120 udfordringer.
Læs mere om SmartGames her.

 

EXIT-serien er også glimrende at spille alene. Sæt noget dystert musik på, og gå fx ombord på et skæbnesvangert fly i ‘The Stormy Flight’, hvor du skal nå at reparere flyet inden det styrter, eller besøg faraos gravkammer i…’Faraos Gravkammer’!

Print & Play

Hvis ikke du har så mange penge på lommen, men har en printer, der hungrer efter at spytte papir ud og en saks, man ikke må tage med i byen, så gør brug af ‘Print & Play’-konceptet, der oftest er ganske gratis! Du skal bare downloade en fil, printe den ud, og klippe den som anvist – så er du klar til at spille!

Vi kan fx. anbefale:

Der findes et utal af officielle Print & Plays af større spilserier. Men her er et lille udvalg af nogle Print & Play-spil, lavet af seje, uafhængige og danske spildesignere.

Disse designere udgør desuden en del af Spil på Sporet – en ugentlig, afslappet forsamling af spirende spildesignere, vi plejere at invitere på kontoret i København hver onsdag til en god omgang spiltest. Hvis du er interesseret, kan du følge med på deres Facebook-side.

Spil på nettet

Med computerspil kan man få mange timer til at gå med vennerne. Men det er ikke altid at Fortnite rammer plet. Der er heldigvis masser måder at spille brætspil over nettet!

Tabletop Simulator

En af dem er Tabletop Simulator, der blandt andet kan findes på spilplatformen Steam.
Her kan man finde en række officielle og uofficielle, digitale udgaver af brætspil.

Du kan fx. spille Wingspan med vennerne med deres officielle udgave. Hvis ikke det er noget for dig, er vi sikre på, at ét af de 30.000 bruger-lavede digitale spil er noget for dig – måske et slag digitalt Bohnanza?

Digitaliserede brætspil

Du kan også finde officielle udgaver af dine yndlingsspil.
Eksempelvis er både Terraforming Mars og Gloomhaven – to af verdens mest populære spil – begge at finde på Steam, så du og dine venner kan få slukket jeres sci-fi- eller fantasy-tørst online.

Gør det selv!

Hvis ikke du synes vores forslag er gode nok, kan du med fordel gøre det hele selv! Hvorfor ikke begynde at lave dine egne brætspil?

Til mange spil skal du ikke bruge meget mere end en blyant, papir, saks og måske et par terninger, du har stjålet fra dit Ganz Schön Clever-spil! Det er sjovt, og du kan lynhurtigt få mange timer til at gå med at designe det nye Terraforming Mars eller omskrive dine regler så de slet ikke er til at misforstå!

Vi kan blandt andet anbefale at blive medlem af denne Facebook-gruppe, som er fyldt med gode råd og søde spildesignere, du kan sparre med!

da_DKDanish