fbpx

Magiske Harry Potter spil til de kolde måneder

Magiske Harry Potter spil til de kolde måneder

Som enhver Harry Potter-fan ved, er efterårets komme lig med et nyt skoleår på Hogwarts. Men hvad gør den inkarnerede fan, når den årlige genlæsning er overstået, alle filmene er blevet set både for- og bagfra, og venner og familie nægter at modtage flere hjemmestrikkede sokker med Dobby-motiv?

Svaret er selvfølgelig Harry Potter brætspil – og vi garanterer, at der findes et spil til enhver smag og spillestil, uanset om man er mest en Ravenclaw eller en Hufflepuff. Her følger en liste med de bedste Harry Potter spil til efterårets hyggelige hjemmeaftener.

Cluedo: Harry Potter

Det første spil på listen Cluedo: Harry Potter tapper ind i den del af Harry Potters univers, som er mere dyster end hyggelig. Ligesom i det originale Cluedo er målet at opklare et mysterium. I denne version skal man dog ikke løse en mordgåde, men derimod opklare mysteriet om kidnapningen af en Hogwarts-elev ved hjælp af de klassiske spørgsmål om HVEM der gjorde det, HVAD der blev brugt til kidnapningen og HVOR kidnapningen fandt sted.

Som endnu en magisk feature ændrer spillepladen sig træk for træk ved hjælp af bevægelige hjul; nye dører og passager afsløres og påvirker spillets gang, og bliver Mørkets tegn fremkaldt, risikerer spillerne at miste kollegiepoint.

Cluedo-Harry-Potter HAS1215
HP-Top-Trumps-500

Top Trumps: Harry Potter Quiz

Tester du konstant dine familiemedlemmer i deres paratviden om den magiske verden? Eller ligger du i evig konkurrence med dine venner om hvem, der er det største Potterhead? Så er quizspillet Top Trump: Harry Potter Quiz din chance for at bevise, at du er Harry Potter-nørden over dem alle.

I Harry Potter-versionen af Top Trumps kendte quizspil dyster to hold med hinanden om hvem, der ved mest om Harry Potter. Som et særligt twist bliver spillernes hukommelse også sat på prøve, når de skal forsøge at genkalde sig de svar, de lige har hørt!

Trivial Pursuit: World of Harry Potter (Ultimate Ed.)

Trivial Pursuit – med Harry Potter spørgsmål? Det er svært at finde et mere oplagt match end det klassiske (og ofte frustrerende svære) Trivial Pursuit og Harry Potters magiske univers. Spillets 1800 spørgsmål kommer rundt om alle 8 film og vil uden tvivl sætte selv den klogeste Ravenclaw på prøve.

Harry-Potter-Trivial-Ultimate-500
harry_potter_hogwarts_battle_box-500

Harry Potter: Hogwarts Battle

Hvor de fleste Harry Potter spil er nyfortolkninger af klassiske brætspil, er listens fjerde spil Harry Potter: Hogwarts Battle sin helt egen. I dette strategiske samarbejdsspil skal 2-4 spillere forsvare forskellige lokationer i den magiske verden mod Voldemort og hans håndlangere ved hjælp af forskellige besværgelser og magiske ressourcer. Man spiller enten som Harry, Ron, Hermione eller Neville, og hver karakter starter med sit eget unikke sæt kort, som passer præcis til dem (Neville starter eksempelvis med Trevor og en erindringskugle).

Hogwarts Battle er samtidig også et episodisk spil i den forstand, at det er inddelt i 7 forskellige kapitler – en for hver bog – og på den måde spiller man sig igennem hele fortællingen fra start til slut. Dette gør spillet helt perfekt for diehard Harry Potter-fans, som også vil nyde de mange easter eggs.

Labyrinth: Harry Potter

80’er succesen Labyrinth – også kendt som The A-maze-ing Labyrinth – er et spil, som er elsket på tværs af generationer. Og med god grund; for Labyrinth er et brætspil, som alle uanset alder vil elske at spille. Ligesom i det originale spil er målet at finde vej gennem labyrinten til de figurer, som er afbildet på skattekortene. I Harry Potter-versionen er figurerne ikoniske karakterer fra serien, såsom professor McGonagall og Luna Lovegood.

HP-Labyrinth-500
Harry-Potter-Knight-Bus-Puzzle-website

Harry Potter Puslespil

Der findes et Harry Potter spil til enhver fan – også til dem, der har brug for en erindringskugle for at huske selv de mest basale facts, eller dem, der ikke orker komplekse strategispil. Her er det helt oplagt at give sig i kast med et af de mange Harry Potter puslespil; vælg eksempelvis puslespillet med din yndlingsfilm og nyd et par timer Harry, Ron og Hermiones selskab.

da_DKDanish