Nordiske spildesignere

Asger Granerud

Asger Granerud er på rekordtid blevet en af Danmarks mest fremtrædende spildesignere. Verdenssuccessen Flamme Rouge, der vandt Årets Spil 2017, er ikke den eneste af hans successer; han har vundet international anerkendelse for krigsspillet 13 Days.

Senest har Asger udviklet spillet Copenhagen i samarbejde med en anden dansk spildesigner, Daniel Skjold Pedersen.

Kasper Lapp

Danske Kasper Lapp debuterede i 2017 med det dybt originale Magic Maze, men hvilken debut! Familiespillet har gået sin sejrsgang verden over og blev blandt andet nomineret til brætspillenes “Oscar” – Spiel Des Jahres. I 2018 vandt Magic Maze prisen som Årets Familiespil i Danmark og i 2019 er det nomineret til Årets Spil i Norge.

Fryxelius-brødrene

Det har krævet knofedt og en jernvilje for de fem svenske Fryxelius-brødre at nå til toppen af brætspilsbranchen: I flere år udgav de deres egne spil uden den helt store kommercielle succes. Men så kom Terraforming Mars, og i dag er spillet en nyklassiker med et hav af Årets Spil-priser under bæltet. Vi har prøvet en del af de kommende spil fra FryxGames og glæder os til at fortælle om dem her på Spilbræt.dk

Rustan Håkansson

Kigger man mod brætspilsdesignere i Sverige, er det svært at komme udenom Rustan; han er en aktiv fortaler for åben brætspilsudvikling. I 2013 bragede han igennem med det episke Nations, hvorefter han har oplevet succes med Dungeon Rush og senest Tribes.

Daniel Skjold Pedersen

Daniel står bag det populære børnespil Gold Fever, der er blevet nomineret til Årets Spil i flere omgange. Derudover er han del af den dynamiske duo “Sidekicks” sammen med Asger Granerud. De har bl.a. lavet Panic Mansion, Iron Curtain, A Tale of Pirates og Ramasjang Rally sammen.

Aporta Games

Bag Aporta Games finder vi norske Eilif Svensson og Kristian Amundsen Østby. Sammen har de udgivet et væld af herlige titler, hvor især Santa Maria har fået flotte anmeldelser og endda en nominering til Årets Spil 2018 her i Danmark.

da_DKDanish
sv_SESwedish da_DKDanish